zondag 18 juni 2017

Le Cannibale of "Highway to hell"

Highway to hell

Bedoin, 06Hr30, Bart Wellens geeft het startschot voor de Cannibale(tte) onder het gedreun van AC/DC starten een massa wielertoeristen (2 stuurkes inbegrepen) voor een helse tocht.
De zon nog verborgen achter de Ventoux laat al merken dat ze zeker van de partij zal zijn, de gevreesde Mistral blijft achterwege, maar hij heeft wel zijn klein broertje gestuurd die vooral tijdens het eerste gedeelte van de rit in het nadeel blaast en het nog wat lastiger maakt. Na de eerste beklimming van de Ventoux gaat het richting Sault en daarna een lus van 100Km door de Drome, waar col de l'homme mort, col St Jean, col de Petry en col d'Aulan zichzelf snel opvolgen.

Ondanks het afzien toch nog genoten van de prachtige natuur noordoost van de mont Ventoux. In de gorges d'Aulan liep de temperatuur op tot 41°. Richting Sault arriveren we terug in de Vaucluse voor de tweede beklimming van "le geant du Provence", ondertussen staan er al 145Km en 3400 hoogtemeters op de teller wat de klim (26Km lang) naar de finishlijn een extra dimensie geeft. In totaal komen er 193Km (afdaling naar Malaucène inbegrepen waar de fontein ditmaal dienst deed voor de cooldown), en 4565 hoogtemeters op de teller. De extra voorzieningen waren geen overbodige luxe (naast de gebruikelijke sportdrank, snelle suikers en koolhydraatrijk voedsel ) waren er een paar duizend liter extra water, zoute snacks en meerdere zonnecrèmes ter beschikking op de 8 bevoorradingen.
#monventoux

Klik voor het parcours : 
https://connect.garmin.com/modern/activity/1803867063/share/0?lang=nl
Patrik

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...