dinsdag 29 augustus 2017

B's naar Steendorp

Verslag van de B's afgelopen zondag :


16 stuurkes aan de start voor een vlakke rit langs Durme en Schelde, de sigmawerken tussen Mirabrug en Tielrode zorgden voor een kleine parcourswijziging en alhoewel deze rit gekend staat als de rit met de trapkes op lieten we die ditmaal rechts liggen. Het parcours en de goeie conditie van de B renners (+ enkele A’s die niet uit hun bed konden) zorgden zonder problemen voor een strak tempo (88Km, 29.9 Avs) . Hendrik was weeral zijn cruise control vergeten afzetten, en knalde bij het verlaten van de Schelde dijk in Temse in de file, gelukkig zonder ernstige gevolgen voor Julien en hemzelf. De stop in Baasrode was voor sommigen een teleurstelling de knappe waardin was vervangen door een lelijke vent. Gerard reed nog eens lek maar kreeg ondertussen voor zijn verjaardag een nieuwe achterband. De vrijaf in Appels werd verstoord door enkele vreemde vogels die het daar regelmatig onveilig maken, één van die gasten gaat waarschijnlijk geen goeie nachtrust gehad hebben. Naar gewoonte ging het er gemoedelijk aan toe op het terras van ons lokaal.

Enkele anekdotes uit het leven van een kopman:
* Bij het verlaten van de Schelde kaai in St Amands merken de dames op dat het er daar best gezellig uitziet en een glas wijn maar 2,5 € kost, de kopmannen repliceerden dat ze dat niet   hadden opgemerkt omdat ze goed op de weg moeten letten............... waarop één van hen antwoordt “wij letten meer op de details, we kunnen toch niet altijd naar ulder gat zitten kijken”
* Plots opschrikt door een bulderlach in het vrouwelijke gedeelte van het peloton vragen de kopmannen zich af wat het onderwerp was dat voor de hilariteit zorgde, het antwoord op onze vraag was redelijk verrassend, ‘k wist niet dat de lady’s van ‘t stuurken over dergelijke zaken keuvelden tijdens het fietsen.
Patrik

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...