zondag 20 augustus 2017

Emmadorp & Verdronken Land - fietsparadijs aan de Westerschelde

Elf A-Stuurkens staan klaar om de mooiste vlakke rit van ons programma af te werken.
Op sommige plaatsen heeft het nog geregend, merken we op de rijbaan... maar de weergoden zijn met ons, het blijft droog en de zon durft te piepen door de wolken heen. Het gaat vlot, de wind zit mee ; we worden een beetje opgehouden door een lekke band van Julien, zijn 5 de lekke band al dit jaar beweert hij... opletten hé Julien, of je belandt in het clubje van Gerard & Ronny King ! :-)

We fietsen langs Sint-Gillis-Waas naar Nieuw Namen, en langs het Prosperdorp naar het Emmadorp.


We houden halt op onze gekende plaats : café HET VERDRONKEN LAND in Emmadorp.
Meer dan 100 jaar oud schijnt het te zijn, met volop nostalgie en gezelligheid om ons heen. De huisbazin stelt voor om ons benen te masseren... wijselijk slaan we haar voorstel af... "we moeten op tijd thuis zijn..." is maar één van de redenen... :-)
Op het terras wordt nog maar eens gediscussieerd over de snelheid. Er staat een sterke wind, en er wacht ons nog een stevige boterham !
Volgens nestor Julien wordt er "wind mee" te traag gereden, en "wind tegen" te hard...
We zoeken een gulden middenweg en komen overeen om de 60 km windop huiswaarts rustig te houden en de vrede te bewaren.
We besluiten om met  zes rond te draaien om zo het tempo rond de 33 km/u te houden : Fabian, Phil, Erik, Marc, Maurits & Dirk draaien goed rond.
In Paal volgen we een kleine omleiding. Langs Hengstdijk rijden we naar Vogelwaarde en zo terug naar Stekene.
Om 12u05 zijn we terug in Overmere - net 32 km/u gemidd, sommigen, waaronder ondergetekende, kletsnat van de inspanningen :-)
Bij het nakaarten op het terras blijkt dat de C's de grootste groep was vandaag ; Sandra had dit ooit voorspeld... haar zondag kan nie meer stuk :-)

Foto's op Facebook.
Relive de rit hier : https://www.relive.cc/view/1142686944

sportieve grtn, Mo

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...