zondag 20 augustus 2017

Dertien sterke C-stuurkens trotseren de wind langs Temse !

Bea, Fernand, Theo, Mario, Benny,  Paul DC, Sandra, André & Martine (net uit verlof) en Katrien (super ! - ze laat haar man babysitten ! )
vertrekken om 08u30 met volle moed naar Temse. Greta & Odilon worden net op tijd aan de Heikant opgepikt. André & Sandra nemen de kop. Sterke zijwind à 26 km/u richting Zele Lokeren.
Het is zalig rijden langs de kleurrijke baantjes, weinig verkeer, een beetje zon, net 19 graden.
De oevers van de Durme serveren groen hooiland, knotwilgen & akkers.
Katrien wordt eventjes herinnerd aan de val bij de B's vorig jaar als we de kapel in Hamme voorbijrijden.
Bij het oversteken van de Grote Steenweg Waasmunster St-Anne worden we door een Politiecombi begeleid en het verkeer wordt tegengehouden ! (is dat toeval Sandra, na de mail van Maurits ? lol)
Aan 27 km/u zetten we onze rit verder en alle Stuurkens volgen vlot.
Temse komt in zicht en is in volle bloei. Bijbouwen van woongelegenheden, aanleg restauranten aan de kaai, een prachtige Temsebrug, gewoon aangenaam om te fietsen.
Na 35 km proberen we halt te houden, maar café "Scheldehoofd" blijkt dicht te zijn, alsook café "De Zates"(normaal om 10 u wel open).


In Bornem hebben we meer geluk : de cafébaas van café "Emile" is dicht, maar aan het opruimen en de C's gebruiken al hun charmes ...
Café Emile draagt zijn naam naar de schrijver-dichter EMILE VERHAEREN, geboren 21 mei 1855. Zijn werken zijn in 28 talen vertaald en sinds 1955 is er ook een museum EMILE VERHAEREN te ST-AMANDS.
We zijn net op tijd gestopt, want Martine werd gestoken door een bij... met wat verzorging komt alles in orde.
Dennis & André nemen nu de kop à 28 km/u richting Dendermonde. Katrien & Sandra volgen en kwebbelen er op los. Ook de andere Stuurkens volgen zonder probleem. Er staat een sterke wind op kop, maar de C-Stuurkens volharden en om 11u38 komen we aan in de fina, vroeger dan verwacht.
We hebben een rit van 70 km - 25 km/u gemidd
Sandra


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...