zondag 10 september 2017

De B's nemen de boot


Nog een lange rit in het najaar, Meetjesland in. Als we aanzetten is er een 20km verwarring. Huh, da's toch de andere kant uit? Tot de euro begint te vallen, Maurits heeft de rit omgedraaid, en hij heeft gelijk - 't is aangenamer zo. 
De pas wordt er meteen stevig ingezet, want er staat een 105km op het menu. Wanneer we in Zelzate komen en draaien over de brug, staat de wind er plots. Gelukkig zitten we met sterke kopmannen, Eddy & Maurits zetten stevig door. Het gaat richting Assenede waar we het interval stuk krijgen, poortjes rijden voor gevorderden. Na 65km kunnen we ons neerploffen op een terras (Waarschoot?) met een opmerkelijk vraag: afrekenen per tafel want 'dat is gemakkelijker dan 1 rekening'. Er moeten er van soorten zijn.
Terugkeren doen we langs het prachtige kanaal de Lieve richting Gent Zeehaven waar we op de overzet met een coole oldtimer mogen. In een drafje gaat het via Lochristi richting Overmere, niet voor we het nog eens gehad hebben over onze nieuwste dorpsgenoot (voor meer info: Marieke, Charlotte of Katrien).
Op het terras zaten de echte Flandriens buiten, de rest zat binnen. De C's en A's dus ook 

J
Relive de rit hier :
https://www.relive.cc/view/g14153418341

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...