zondag 4 maart 2018

Verslag Ename Classic


Veel Stuurkens vandaag aan de start voor de Ename Classic. De die hards gaan voor de 156km, de gewone medemens voor de 89km - die ook al 900 hoogtemeters heeft en een 9 hellingen. Brendy joeg ons vroeg het bed uit...maar de bevroren wegen doen de dames nog even twijfelen. Tegen 8:30 geraken we dan toch op pad, zelfs na het gevecht van Koen met de spanbandjes. Driewerf helaas, na een 20km is een bocht er teveel aan voor Koen die op pad was met Peter Vl en Bram. Afgevoerd naar Zottegem, terwijl we er staan horen we nog sirenes, en onze ambulanciers krijgen al een nieuwe opdracht. Er vallen er veel vandaag. 'Hou het voorzichtig jongens'. Gaan we wel verder, of keren we ons om...We gaan tot aan de bevoorrading op z'n minst. Pluim trouwens voor de organisatie die de fiets komt ophalen. En voor Marty die hem blijkbaar mee nr huis heeft gedaan. Nieuws over Koen - betonbrand, schaafwonden enz...maar hij is al bij al ok. 

De dames waren al vroeger vertrokken na de valpartij, we zien we ze pas (met Gerard die al alleen was vertrokken) terug bij de tweede bevoorrading. En die was best wel nodig. Alle hellingen lagen eigenlijk op een 60km, best wel stevig voor wie nog niet veel gereden heeft. De souplesse verdwijnt en het wordt stoempen en duwen, maar we bollen samen binnen. Een welverdiende afsluiter nog in de sporthal samen, en terug nr huis.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...