zondag 15 april 2018

C-Stuurkens zijn behendig !

Mooi op tijd kunnen de 11 C Stuurkens vertrekken (Bea, Martine, Lies, Fernand, Mario, Benny, Jeroen, Cindy, Paul DC, Andre en Sandra (op kop).
De zon is nog niet van de partij, enkel wat donkere wolken. We hopen vandaag toch geen regen te krijgen.
Via de Lindestr richting Lammeken naar Doorslaar. Daar staan we voor wegenwerken en Sandra waagt het erop om toch door te rijden.
En ja, inderdaad, pech, Paul heeft lekke band.

Gelukkig is André terug van de partij en het oponthoud duurt niet lang. De zon komt langzaam te voorschijn, 11° is nog niet echt warm. Als we het bordje "GENT" zien staan, zijn de Stuurkens fier.
Via Zaffelaere rijden we naar Hyfte à 26 km/u, wind op kop. We passeren een madam met haar rode bontjas, zwarte broek ...en André vraagt zich af "of ze dan een geel slipje" aan heeft (Belgische kleuren)... de C Stuurkens hebben alles in het oog.
Aan café DE KNEUT houden we halt. Van de vriendelijke MOTARDS van "VULKAN OWNERS CLUB" mogen we plaats nemen op het terras. Fernand is jarig en we drinken op zijn gezondheid.
Als de motards terug vertrekken volgen de C Stuurkens ook richting Lochristi. Via mooie mini landbouwweegjes, wel vol modder, veel bochten, putjes, en gravel... kunnen we de behendigheid testen ; de snelheid is niet van belang. Genieten én veilig thuiskomen daarentegen wel.
Aan de brug van Kalken rijdt Mario opnieuw lek. Ondertussen genieten de vrouwen van de zon en een babbel. We komen aan in de Fina met 50 km op de teller en 23 km/u. De C's hebben het goed gedaan.
San

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...