zondag 15 april 2018

A's - Modderige rit langs het Atomium


15 A's richting Meise, een correct aantal om op de rijbaan te mogen fietsen.
Vlug een groepsfoto genomen van die mooie groep bij het vertrek...
Het begintraject loopt langs Dendermonde naar Merchtem en zo naar Meise.
Het is echt zacht lenteweer. De verse regen van afgelopen nacht doet alles in de natuur bloeien en openbloeien, maar de landbouwwegjes liggen er erbarmelijk bij... en da's nog zacht uitgedrukt, de boeren hebben hun best gedaan met de traktoren op het veld ;  het is echt een slijkerige rit, hier en daar glijdt er een wiel weg en moet er bijgestuurd worden... Bruine bleekbruine smurrie in Brussegem tot achter onze oren, we zien er direct uit als cyclocrossers.

Op 'n hoge kam hebben we een prachtig zicht over de stad Brussel en het Atomium.
We krijgen dan nog te maken met drie lekke banden, twee voor Hendrik. In Meise zijn de cafés gesloten, dan maar een ommetje maken langs Peizegem.
Op het zonnig terras van Peizegem trakteert Hendrik op zijn verjaardag.
Langs Buggenhoutbos klieven we naar Dendermonde & Zele. Het gaat verschrikkelijk goed vooruit, de koprijders Fabian, Marty & Bart hebben goeie benen, want ons gemiddelde snelheid bereikt weer de 31 km/u ondanks het vele draaien en keren.


Volgende week een vlakke rit naar Boekhoute : de "Rode Geulroute" ; 't zal nodig zijn die vlakke rit, want zaterdag a.s. is er de Etix classic met 200 km en  2000 hms (voor de liefhebbers :-)
Mau

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...