zondag 22 april 2018

Marty in grote doen !!

Zomers weer, top om te fietsen ! ! 15 Stuurkens bij de A-ploeg. Onze Witten & Marty nemen de kop en na ’n dik half uur staan we al aan Zelzate brug! :-)
De officiële “rode geulroute” start op de markt in Assenede en brengt je via Bassevelde naar Boekhoute en Sas van Gent.
Onderweg is het genieten van de mooie landelijke wegen die zich een weg banen tussen de polders, die terug doen denken aan een verleden, waarbij de mens het gevecht tegen de zee heeft gewonnen, en waar stille kreken nog een restant zijn van wat vroeger een zee van water was. We passeren idyllische plekjes om even te ontspannen… De kasseien in het centrum van Bassevelde liggen echter niet zo goed om te ontspannen L De imposante kerk van Bassevelde, wit geschilderd en met het omheinde kerkhof is uniek in de regio en beschermd als monument. Even verder, tussen de velden, verlaten we onze vroegere route langsdoor de weiden (op vraag van Julien & Denny, nog steeds bang van de koeien Denny?? :-)

We houden halte aan onze vaste stopplaats rechtover de kerk van Boekhoute.  We hebben mooi zicht op de visserssloep “Bou 8”, die de herinnering aan het rijke vissersverleden levendig houdt. 
We zetten de terugtocht in via Philippine. Hier komt Denny Marty vergezellen aan de kop, En Denny & Marty slaan de handen stevig in mekaar ! We weten hoe laat het is en wat er ons te wachten staat...de mouwstukken uit en  werken mannen !!!  Marty is de bezieler en de grote motor. Ondanks de tegenwind wordt er steeds boven de 35/u gefietst.. wanneer men even durft te minderen, worden de kopmannen  luid aangemoedigd..."nie stilvallen mannen, nog wat drinken, en terug de rug plat, handen onder het stuur, jullie zijn toch geen pannekoeken?? !" vannamiddag is er tijd genoeg om te rusten!

In Overmere hebben we 95 km en 32 km/u gemidd. Proficiat Marty & Denny, jullie 2 zijn geen pannekoeken !!!
Mau

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...