zondag 10 juni 2018

De Watermolenroute

De A's en de B's rijden beiden de Watermolenroute, de B's zetten eerst aan en enkele tellen later zijn ook de A's op pad. Dirk en Bart nemen de kop en behouden die voor bijna de volledige rit.
In Oosterzele ligt de eerste vrijaf op de Betsberg, Hendrik twijfelt nooit en zet direct aan, Robin gaat erachteraan en kan Hendrik nog terugpakken net voor de top. De benen zijn nu wel opgewarmd!
Via een kort stukje van de Lange Munte rijden we naar de start van de Watermolenroute: tientallen kilometers draaien, keren en optrekken. De route bevat ook enkele honderden meters kasseien van de Paddestraat, kasseispecialist Bart naar de kop, André, Ronny en Robin volgen in zijn wiel. De snelheid gaat niet onder de 40km/u op de stenen van Velzeke. In de achtergrond wordt er wat afgevloekt, niet iedereen houdt van de kasseien...
Verder ligt er nog 1 noemenswaardige hindernis op het parcours, de Molenberg. Bart zet fors aan, Robin volgt maar de inspanning was te vroeg ingezet, Dirk gaat er nog makkelijk over, hij is niet te kloppen op steile puisten. In café de Weegbrug is het tijd om even te bevoorraden waarna we huiswaarts keren met stevige tegenwind en Dirk en Bart nog steeds op kop, er rijden straffe kerels bij 't Stuurken!
Robin

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...