donderdag 21 juni 2018

Stuurkens op de Georges de la nesque ! :-)

"Een kilometer of tien onder de Puist van de Provence, Midlife Mountain, kortom de Mont Ventoux, ligt een adembenemend mooie kloof, een canyon, een gorge. De steile vallei is uitgesleten door de rivier de Nesque. Kortom: dit is de Gorges de la Nesque. Het moet een van de mooiste plekken van Europa zijn. En hij is zo enorm geschikt om doorheen te fietsen, dat je bijna denkt: eerst was er de fiets en toen hebben ze de Gorges de la Nesque uitgehakt.
Aan één kant hangt een prima, rustige weg enkele tientallen meters boven de Nesque. Op de strook asfalt van een kilometer of zestien met magnifiek uitzicht kunnen alle fietstypen. De weg slingert langs afgronden, onder rotsen en door een handvol uit de rotsen gehouwen tunnels. Die zijn zo krap dat ze voor de prettige bijkomstigheid zorgen dat alleen personenwagens door deze gorges kunnen. Al met al balsem voor de fietsende ziel.
De 16 kilometers van de Gorges de la Nesque passen in verschillende fietsroutes, met en zonder de Mont Ventoux. Het hoogteverschil over die afstand is een kleine 500 meter, zeg maar een kleine 4 procent gemiddeld. Alle gelegenheid dus om je door de omgeving te laten overweldigen."


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...