zondag 8 juli 2018

19 C's zijn fier om met Diemer te rijden !

Met jawel, 19 C's, staan we startklaar om 08u30. Iedereen vol enthousiasme.
De energie van de winnende Belgen zit nog in onze kuiten !
Alhoewel voor sommigen het toch begint door te wegen, is het niet Gerard?
Marieken is van mening veranderd vandaag, de B's startten blijkbaar te heftig, en nu sluit ze aan bij de C's.
André is met verlof. Dus Odilon & Paul Mertens nemen de kop à 26 km/u richting St Anna. Freddy moet de groep verlaten wegens problemen met het achterwiel.
De sterke wind maakt het voor Bea wat moeilijk, de zon daarentegen geeft energie en doorzettingskracht.
Langs kronkelende mooie prachtige baantjes rijden we van Waasmunster naar Hamme. Odilon weet precies waar hij de wegenwerken moet vermijden.

Aan Temsebrug loopt het voor sommigen eventjes mis : vooral voor diegenen die de baan volgen geraken niet rechtstreeks op het fietspad, dus even afstappen.
Chris & Odilon nemen de kop over richting St-Amands. Met de wind in de rug gaat alles veel vlotter. Enkel voor Thomas gaat het eventjes fout : door een verkeerdelijke info over de caféstop (van Sandra) rijdt hij de dijk af om daarna terug te klimmen om de groep te vergezellen.
In de bruine kroeg "ZATES" houden we halt op het terras. De zoon van Chris, Diemer, wordt aan de groep voorgesteld  : Diemer heeft gisteren in Roeselare (bij de nieuwelingen) de koers (massaspurt) gewonnen. Een hele eer voor de C's ! :-)
We zetten onze rit verder via Baasrode. Daar bewonderen we de oude stoomtrein en de "oldtimer" tentoonstelling. De wind wordt nu nog heftiger. We houden het tempo aan 26.
In Dendermonde rijdt een Dendermondenaar de C Stuurkens voorbij. Hij meent dat Sandra, de kopman nu, haar weg kwijt is. "Ja, dat komt, door haar Brugs dialect", zegt Odilon. Hij stelt voor haar naar de dijk te begeleiden. Om 12 uur arriveren we in Overmere. De kleine groepjes A & B kijken met volle bewondering naar een zo voltallige C groep !
San

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...