zondag 15 juli 2018

De Ronde

Finale van De Ronde 
Oude Kwaremont - Paterberg
119 km - 30.5/u gemidd  


Vroeg in de ochtend staan we klaar om een Ronde Van Vlaanderen Finale te rijden. Op het programma; Dé Kwaremont en Dé Paterberg samen met 10 gemotiveerde stuurkes.
Phil, Fabian, onze Witten, Koen, Bart, Marty, Bram, Maurits en ouwe getrouwe Martin. Denny zit in een nieuwe gele outfit van Lotto Jumbo NL, vandaag noemen we hem Denny Groeneweghen :-)



De Phil & Fabian nemen de kop richting Oudenaarde. In Meilegem hangen nog veel Belgische vlaggen; veel voetbalsupporters hier zeg ! We worden nog even opgehouden door een lekke band van Koen.

In volle galop komen we aan de ‘Oude Kwaremont’! Het blijft een smeerlapje, die oneindig lang lijkende kasseistrook. Elk op zijn eigen tempo naar boven.

Het stuk tussen de Kwaremont & de Paterberg is het mooiste deel van de dag : genieten tussen de mooie velden, en onze snelheidsmeter duidt meer dan 50 km/u... kicken ! Eens op de Paterberg, is het zoeken naar het gootje, want er komt een auto naar beneden gereden... grrr... Onze Witten is als eerste boven. Even verder houden we halt in het café "Oud Gemeentehuis" in Zulzeke. Iedereen heeft grote grote dorst, want het is écht heel warm. Het is zoeken naar een beetje schaduw; Martin gooit zijn schoenen uit, want zijn voeten zijn verhit, op de foto lijkt  het alsof het niet alleen zijn voeten zijn...
We verbruiken hier 2 consummaties, want het is bekomen van de geleverde inspanningen. 

De reserves zijn  bijgevuld en we nemen daarop de Hoogberg.
Daarna in volle draf richting Schorisse, berg ter Stene. Maurits kan zich niet inhouden en gooit hier zijn cartouche. De hartslag naar 175 ; houden zo, maar De Witten en Marty komen terug, nadien Bart & Fabian.
't Is warm, héél warm ; de seingevers zijn schaars gekleed vandaag ! En er wordt wat afgezweet ; het witte zout staat op Koen zijn wangen !
Na de heuvelzone sleuren Marty & Denny Groeneweghen aan de kop. Iets te gretig, 37 /u, Marty rijdt Groeneweghen volledig choco ! Efkens bekomen Denny..

Aangekomen in onze habitat na 119km en 30,5km/h gemid op de teller hebben we er een schoon ritje op zitten, goed gereden en bedankt !
T was een zalig ritje in Zuiderse temperaturen :-)

Maurits

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...