zondag 29 juli 2018

Pittige rit naar Affligem Abdij

14 C Stuurkens staan startklaar om 9 uur voor hun nieuwe rit naar Affligem abdij.

Via Berlare dijk rijden we richting Schoonaarde. Plots zegt Philip Willems dat we op de baan mogen rijden, want een 15de wielertoerist zal met ons meerijden tot in Affligem.
André & Lies nemen de kop à 25 km/u. Naar de Babbelaar ( lange oude spoorweglijn Aalst). Even de Dender over langs het kleine baantje met een mooi fietspad richting Affligem.
De wind wordt sterker en de C Stuurkens moeten stampen !

Nu volgt een helling van 200 hms, de groep wordt versplinterd.
Tijdens de afdaling horen we plots roepen : "halt". Jill is gestoken van een wesp. Het medisch team schiet in actie : Martine zuigt de angel eruit, Sandra helpt met een suikerklontje. Gelukkig is de stop niet meer ver.
De abdij van Affligem is nog gesloten tot 11 uur. We houden halt in het vélolokaal café Marina te Meldert.
Een grote fietsclub van Niel neemt de helft van het café in beslag. André heeft een goed plekje gekozen (zie foto).
Jeroen is terug in goede vorm, de hevige rugpijn van deze morgen is verdwenen. Fietsen blijkt de beste remedie tegen rugpijn !!

Bea & Nele kunnen nu ook even recupereren. Theo krijgt een potje met nootjes & Sandra eet ze bijna allemaal op ! :-)  Nog snel even wat ijs op de knie van Jill (goed tegen zwellingen volgens Martine). Zo vertrekt de C groep richting Wieze. Links ligt een lange kasseistrook van 2 km, maar Sandra maakt een ommetje via Herdersem. De wind wordt nog heviger, en het tempo moet van Theo in toom gehouden worden. Niet altijd evident, hoe meer wind, hoe meer sommigen de neiging hebben harder te stampen.
Voor anderen is het even doorbijten. Op de brug in Aalst volgt de climax. De hevige wind waait de fiets bijna van onder ons weg... Eenmaal aan de Dender hebben we eindelijk de wind in de rug.
De snelheid wordt verhoogd naar 30. Via Mespelaere, Schoonaarde, rijden we naar Berlare. Sandra wil nog even haar wijk tonen. "Grappig" zegt Lies... "net alsof alles van haar is"... ja "zo spreekt men in West-Vlaanderen":-).
In de fina aangekomen, zegt de Mio & Strava : 66.4 km - 243 hms - 24.2 gemidd. Peter trekt mijn cijfertjes in twijfel, hoe durft hij ? :-)
Sandra vraagt aan Denny wat hapjes, want we hebben grote honger. Bedankt Denny en ook William voor het drankje op de geboorte van zijn prachtige kleindochter ROSIE !
Sandra

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...