woensdag 19 september 2018

B's Vlaamse Ardennendreef 16/09/2018


De laatste keer om 8h, voor een rit richting Vlaamse Ardennen. Beetje koud bij de aanzet, maar ideaal weer voor deze tocht.
Mon & Eric leggen er zoals gewoonlijk meteen de pees op, we vlammen voorbij Kalken kermis. Op de Betsberg is er een eerste keer een voorzichtige vrijaf - met Eric (vanop kop), Jochen en Chris DW die vanuit de Cs bij de Bs komt aansluiten om vlot de kop te nemen op onze Poggio.
Volgende kleine test - de Lange Munte. Rustige start, tot er toch eens wordt doorgetrokken. Jochen op kop, die los uit de pols wordt overgenomen door Patrik die op Ventoux benen keihard doorgaat. En jawel...een bijna fluitende Chris DW.
Molenberg voorbij en een lange klim richting Roman brouwerij. Al wat lastiger voor de ene dan voor de andere, de hartslag gaat al eens (flink) omhoog voor we aan de Vlaamse Ardennendreef zijn. Die heeft prachtige uitzichten, en 't venijn zit hem vooral in de start. Iedereen raakt vlot boven, en we mogen naar onze favoriete stop. Waar Marleen een stuk uit de vloer trekt.
De terugweg is voor het combo Erik & Patrik, we komen binnen met bijna 30km/h gemiddeld op de teller. Heel mooie rit, thumbs op voor Chris DW en Chris H die op het einde van het seizoen nog de sprong van C naar B maken en vlotjes meerijden.
Volgende zondag 8h30, en plat.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...