zondag 24 maart 2019

65 Stuurkens paraat, zo'n opkomst hebben we nog nooit gezien ! Prachtig !

A ploeg : met 13 langs Meerbeke & Zandbergen

Een spiksplinternieuwe rit vandaag op ons programma.
13 A-Stuurkens zijn aanwezig, en het is eindelijk helder zonnig weer, een ideaal fietsweertje ! Onze Bart komt als herboren uit de winter, méér dan 10 kg lichter met een scherp gezicht. Dat is karakter hebben Bart !
We vertrekken langs Lede via Nieuwerkerken en Iddergem naar Liedekerke.
Fabian & Maurits bollen héél stevig door. Het eerste uur bergop, bergaf, draaien en keren en nog 31,5 gemid... “Sandra heeft Maurits goeie pillen gegeven”, gekscheert Eddy, die net terug is van Calpe.

Via Pamel Roosdaal naar de kerk van Meerbeke. Iedereen zit al goed in het zweet. De prachtige St-Pieters kerk is een beschermd monument. In Meerbeke houden we halt in het dorpscafé "het oud wit huis". Bazin Linda wil direct met Fabian mee op de buis ! :-)
We keren terug over de Dender via Appelterre-Eichem naar St-Antelinks. Bart & Marty doen ook een flink deel van het kopwerk.
In de Waagstraat ligt de lastigste helling van de dag, een 800 m lang ; hier gaat het gloeiend hard...de hartslagen allemaal in het donkerrood...
Een aantal hebben het lastig, het is ook nog vroeg op het jaar, en de hoogtemeters beginnen door te wegen. De volgende twee zondagen is het vlak jongens :-)
Langs Woubrechtegem gaat het richting Lede. 
We hebben 90km op de teller en een 500 tal hms – 30.3/u gemid

ps : in de Fina maken we de optelsom : de A's met 13, de B's met 32, de C's met 20, maakt een totaal van 65, een uniek getal in de geschiedenis van de club !


De B ploeg met 32 langs Mendonk

Zo een grote groep vraagt natuurlijk ook wat discipline ! Er wordt er nog maar eens op aangedrongen om steeds twee per twee te fietsen, en aan de rechterkant van de rijbaan te blijven !
Er zijn al conflicten genoeg met andere weggebruikers, dus in het vervolg nog meer gegroepeerd rijden en steeds met twee.


Jochen :
"Was vorige week de start van het seizoen, dan was het vandaag echt de Primavera. Eindelijk terug een lentezon, het voelt meteen anders. En we waren met velen die dat dachten, waren het nu 31 of 32 B’s? Het waren er veel. Nog maar pas aangezet en al in de file in Overmere centrum. Er is een processie gaande. Blijkbaar was het geen fietswijding, in een toertje errond zodat we terug op ons parcours komen. Die eerste ritten, da’s vooral kilometers maken dus veel spectaculairs valt er niet te vertellen – behalve dat de pees er meteen opligt. We zullen uiteindelijk toekomen in de Fina met 29km/h gemiddeld, da’s best veel voor een seizoensbegin – maar iedereen kon vlot mee. De wintertransfers vallen ook op, heel wat C’s die de sprong naar B gemaakt hebben, en die vlot meepeddelen. Het toont nog maar eens aan dat de C’s mooi werk leveren. Twee keer een vrijaf, de eerste halverwege in een of andere dreef – daar komen Geert, Thomas & Jochen samen toe. De laatste is na de brug over de E17, een gespreid slagveld al wanneer de vrijaf begint. Maarten, Eric & Thomas zijn van kop weg & die zien we niet meer terug. Bakje vol in de Fina. Hier en daar kijkt er iemand uit naar een tennisbal, en atleten denken meteen aan recuperatie dus de chocomelk vloeit rijkelijk. Volgende week 8h30 (!) richting Olland."

20 C's langs dijk Gentbrugge - spoorweglijn Wetteren

 Wendy, Martine, Chantal & Katrien staan als nieuwelingen startklaar  de andere C's op te wachten.
Zalig en de zon geeft ons een lentegevoel.
Via Kalken richten paardenmelkerij in Laarne volgt iedereen vlotjes à 23/u.
De Stuurkens genieten volop van de mooie herenhuizen en de prachtige lanen in Heusden.
Enkele kasseien mogen natuurlijk niet ontbreken, en zo rijden we de dijk op naar Gentbrugge.
Chantal, in 2de positie, neemt plots de kop, "amai, die rijdt goed", "wat voor azelea middel heeft Eric die gegeven?" zegt Sandra.

Net voor de brug van Gentbrugge rijdt Martine lek. André is er ditmaal, wegens een valpartij, niet bij, dus moet iemand anders even helpen.
Een goed momentje voor de nieuwe om even op adem te komen, wat te drinken en bij te kletsen.
Aan 24/u rijden we nu de andere kant van de dijk richting Melle. In café "Mell Rose Place" houden we halt. Binnen is er geen plaats. Er is toevallig ook een georganiseerde fietstocht.
Sandra zorgt voor de bediening en buiten in de zon kunnen we lekker bijpraten.
Nu nog 15 km richting Wetteren, via het nieuw aangelegde fietspad langs het spoor.
Eindelijk na 2 jaar kunnen we langs de dijk de mooie witte wandelbrug in Wetteren bewonderen.
Aan 24/u volgen we de Schelde verder richting Den Aard. De nieuwkomers volgen met gemak de groep. Er wordt nog genoeg gebabbeld, zegt William,, dus we zetten een tandje bij, maar snel komt Theo weer opdagen. In Uitbergen matigen we het tempo, want de Fina is in zicht.
We hebben exact 50 km à 22/u goed en voorzichtig gereden.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...