zondag 7 april 2019

Een zalige zondag : dag van de Ronde


Zoals onze voorzitter vanuit Italië voorspeld heeft, staan er 20 Stuurkens startklaar voor de rit naar Aalst Lede.  Het nieuw lid Denny heeft al zijn vriend Johan kunnen overtuigen om met de Stuurkens mee te rijden. Odelon en Sandra nemen de kop en via de grote baan langs de Donk volgen we de gele pijltjes van de Ronde  aan 24 km/u.
Er is weinig wind.  De laag hangende dauw langs de Dijk naar Schoonaarde maakt een schilderachtig landschap. Iedereen bolt lekker mee. Via Hofstade naar Aalst volgen we terug het parcours en op de kasseien naar de markt van Aalst proeven de Stuurkens hoe de renners van de Ronde  dit beleven, enkel hebben wij nog weinig supporters. Alhoewel hier en daar hoor je toch wel ene roepen !
Op terras in de zon op de markt toosten we op de verjaardag van Benny : santé en bedankt.
Na korte pauze zetten we de rit huiswaarts richting Lede.  Op de dijk in Wichelen heeft Sandra een vrijaf (op vraag van Jeroen) en de C's leggen er de pees op.  Jeroen, Chris, Jill, Gerard en Theo razen aan 32 voorbij.  De andere Stuurkens volgen vlot aan 28.
In Uitbergen volgen we de Dijk naar het CC in Berlare.  De sfeer zit er al overal in en het volk stroomt toe. In het CC bewonderen we de talrijke foto's van de Stuurkens. Iedereen in Berlare zal ons nu kennen dankzij de fotografieclub Overmere-Berlare.
Om 11 u haasten we ons richting Donk waar de aan de Klapper sommige B Stuurkens vergezelen.
Helicopters vliegen boven ons hoofd. De spanning stijgt.
Zwaaiend met de vlaggen verwelkomen we de renners van de Ronde van Vlaanderen.
Daarna zakken we af naar de fina om in het zonnetje wat na te keuvelen.
Ritje 47 km 22,7 gemiddeld.
Volgende week rit van Odelon en Lies als kopman om 9 u.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...