zondag 7 april 2019

Visit Mechelen !

Een nieuwe vlakke rit vandaag naar Mechelen. En het voelt lente aan ! Eindelijk ! En nie veel wind :-)  11 A Stuurkens aanwezig. Maurits & Martin starten richting Temse.

Daarna komen onze 'grote motoren' Bart & André. Maarten zwaait ons uit in Temse.

Voor Wintam naar rechts  vloeit de Schelde in de Rupel. We volgen het mooie jaagpad  langs Ruisbroek en Rumst naar Mechelen. We zitten 'n paar keer in werkzaamheden en moeten van de fiets. Pieter etaleert nog eens zijn looptalent, mooi om te zien ! :-)
André & Bart houden een flink tempo aan boven de 35/u, zo komt Mechelen vlug in zicht !  

We rijden over het mooie marktplein langs de fameuze Sint-Romboutskathedraal. Martin heeft een leegloper. Op de vismarkt is alles nog dicht, op de grote markt is wel 'n zaak open. Het is aangenaam vertoeven in 't lentezonnetje. Een kiekje aan de St-Romboutstoren, aja, voor de welweters,  de hoogte is 97 meter. Er lopen al wat toeristen te keuvelen... Mechelen, een bruisend stadje, wie elkeen eens moet bezoeken.

We keren terug langs Londerzeel & Buggenhout. Bart duwt nog maar eens op het gaspedaal, want we moeten toch DE RONDE zien hé.  In Berlare is het al gezellig druk, we moeten een paar keer van de fiets. Die RONDE brengt toch wat te weeg... Ons geduld wordt beloond, eindelijk komen de renners in zicht... Oli zit vooraan geposteerd, om de supporters te groeten aan 't Zolderken. 

In de fina hebben we 100 km op de teller. Bedankt voor de aangename tocht mannen.
En nu maar supporteren...

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...