zondag 12 mei 2019

In de Zwalmstreek

Moederdag of niet, er staan 21 (?) B’s klaar deze ochtend. Een verrassende aanzet richting dijk en Wetteren – nodig om aan genoeg kilometers te raken leren we later. Er wordt goed doorgereden, en het eerste uur gebeurt er niet veel behalve een paar keer stevig in de remmen gaan achteraan – in groep is het niet altijd makkelijk.

Ten Ede & Melle brengen ons richting Betsberg, maar we rijden er niet over – rechtsaf richting Balegem. Ook één van de mooiere ritten van het jaar, beetje onderschat & onbemind want we komen op mooie plaatsen. Eén nadeel: ’t is wat frisser vandaag dan verwacht. Vreemd genoeg ook veel zeer ongeduldige en zelfs agressieve chauffeurs vandaag, te laat om een moederdagscadeau gereden? Enfin, in Dikkele keren we de kar & over Gavere keren we weer. Onze vaste café is gesloten dus er moet verder worden gereden. In Schelderode stoppen we in ‘de Casino’ – de Merelbeekse versie van de Fina, ’t zit er ook stampvol. En ze zien er graag wielertoeristen.

Thomas & Eric nemen over van Mon & Patrik, en langs Heusden gaat het terug naar huis. Vrijaf langs de Schelde, Eric gaat ervandoor en Thomas, Ronny King & Jochen sluiten aan. Laatstgenoemde is na een lange feestnacht al blij dat hij er kan aanhangen. Moesten we er nu af in Melle of niet? Er wordt doorgereden langs de dijk tot in Ten Ede, we zien de rest wel aan het Poerkot (Omnichem). 


En wachten...en wachten. Aan de nieuwe fietsersbrug dan maar? En wachten...en wachten...Maar niemand meer gezien. Wat volgt is een tweede lange vrijaf met vier waar mooi wordt rondgedraaid, plezant wel. En tot ons verbazing zit de rest al in de Fina, de omlegging was korter.

Merci nog eens aan de jarigen Luc & Brendy. Volgende week de kuiten insmeren voor het trio Muur – Bosberg – Flierendries.

Jochen.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...