zondag 2 juni 2019

Cindy bij de C's


7.20... de wekker loopt af. Ik beslis om nog een half uurtje te ‘stelen’. De salsa-beentjes van gisterenavond zijn nog een beetje moe van te dansen op het latino festival in Aalst. 7.50... mooi uur om de dag te starten... Granola, yoghurt en banaan moeten de nodige kracht leveren voor de tocht van vandaag. 8.50... time to go. Het is reeds 23 graden. Aan de Fina staan er al 9 stuurkens klaar voor de rit naar de 3 Goten. Katrien en ik vervoegen de groep. Met 11 vertrekken we met Theo en Carlos op kop. Aan een rustige 25. Via Zele rijden we richting Hamme. De wind zorgt voor de nodige verfrissing want de temperatuur stijgt. En ook ons tempo. Eens op de dijk na een goede 20 kilometer merken we dat Theo het moeilijk krijgt. Hij is duidelijk nog niet hersteld. Katrien neemt naast Carlos de kop over. Theo komt naast mij te rijden. We laten het tempo wat zakken. Niemand heeft de route op gps staan dus wordt er af en toe geroepen: ‘naar waar ist?’ Theo is de kluts wat kwijt en we rijden wat verkeerd. We missen de route voor de 3 Goten en besluiten dan maar om naar Temse door te rijden. Kwestie dat we zeker een café vinden dat open is. ☺️ Na een goede 30 km komen we aan bij de ‘Zaatman’ in Temse. Het terras ligt langs de dijk en het water. Echter... hebben ze er geen Duvel... dus moet Freddy even ‘vreemdgaan’ vandaag.
We hernemen onze rit... voor welgeteld 20 meter.... want: plaaaaaaaatttt!
De zon begint serieus te ‘steken’. Er wordt eveneens nog wat gespeculeerd over ‘de beste route naar huis’. We hernemen de rit, nog steeds niet ‘beslist’ hoe we zullen terugrijden. Uiteindelijk nemen we de grote baan van Tielrode richting Hamme. Daar rijden we opnieuw de dijk op. Carlos denkt aan een 28/u naar huis te kunnen rijden. Maar er wordt regelmatig geroepen van vanachter. Theo is echt niet goed. Ter hoogte van het eetcafé De kille langs de dijk, nemen we Theo mee naar voor. We beslissen om allemaal samen te blijven en aan zijn tempo naar huis te fietsen. Jacques duwt hem af en toe. Rik trekt aan Carlos zijn trui om het tempo te minderen. De fiets van Carlos heeft nieuwe banden en zijn moeilijk te stoppen. In Dendermonde stoppen we nog even zeer kort. Pipi-pauze en Theo zoekt nog wat adem. Freddy rijdt alleen verder naar huis. Alle begrip voor zijn vrouw die alleen thuis wacht op hem. Met 10 zetten we de rit verder naar Overmere. Iedereen zit wat ‘leeg’ en we rijden in stilte verder. 12.45... aankomst aan de Fina. Katrien, Jacques, Theo en ikzelf rijden direct door naar huis. De anderen stoppen voor een welverdiend drankje op het terras waar de andere groep hen al opwacht. Het is mooi om te zien dat de teamspirit de bovenhand neemt bij de stuurkens. Samen uit, samen thuis. Goed voor een rit van een kleine 70 km. Het gemiddelde...dat speelt vandaag geen rol. Tot volgende week! Cindy.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...