zondag 23 juni 2019

Koninginnerit "Hameau des Papins"

Om 07u30 staan 11 dapperen startensklaar.
Sven heeft er zelfs al 50 km op zitten ! Die zullen we moeten intomen, want die zit in bloedvorm.
Pieter is ook terug uit ziekte, en nieuweling Johan heeft er ook zin in. Fabian verjaart, daarom  hebben we allemaal onze portefeuille thuis gelaten !!


Onze Martin staat als een fiere communicant te blinken met een gloednieuwe CKT. Proficiat !
Eindelijk hoogzomer, en het eerste uur gaat heel vlot vooruit.
We zitten vlug in de heuvelzone voorbij Lessines. Onbekende hellingen in het prachtige "Pays des Collines", met schitterende panorama's, we komen ogen tekort.
Na een goeie 60 km volgt de apotheose van de dag : de fameuze helling "HAMEAU DES PAPINS", een goeie km lang, door velen gevreesd, want er zit een lang stuk in van 16% stijgingspercentage. "Hier is het scarten", als zelfs Lampaert dat zegt, dan weet je het wel. Bart & Sven hebben hier het minst last :-)
Onze voorziene halte in café des TAMPONS (van waar komt die naam ??) gaat niet door, want we zijn te vroeg, het gaat pas open om 10u30. Dan maar verder stoempen langs onbekende heuveltjes. Martin zijn fiets doet het perfect, maar het zadel is niet het juiste model ; Martin zijn poepje zal zalf nodig hebben vannamiddag !


We vinden pas een café na 92 km, toch iets te lang, want sommigen beginnen scheel te zien van de dorst en de drukkende warmte. Op de terugweg hebben we nog de Berg ter Stene als voornaamste helling. Koen heeft zich blijkbaar op de hellingen goe gespaard, want hij kan nogal tempo rijden het laatste uur !
Bedankt Peter & Andre voor het uitstippelen van deze rit !
Een grote dank ook vandaag aan alle koprijders, die loodsten ons  137 km à meer dan 30 km/u gemidd.
over 1.100 hoogtemeters.
Mijn garmin vermeldt "46 uur hersteltijd" :-) Thx, dat komt goed uit met deze tropische periode...Mau

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...