zondag 23 juni 2019

C's langs Temse


20 Stuurkens staan om 08u30 startklaar voor een (ritje) naar Temse.
Chantal zegt plots dat ze om 11u30 graag terug zou zijn. Daarom besluiten we de groep na de stop in Temse op te splitsen.
Geert & André nemen de kop richting dijk Berlare Zele. Na één km hebben we reeds een lekke band van Rik, wegens een put in het wegdek.
Aan de dijk van Dendermonde mogen ze wel eens dringend de struiken snoeien, want de helft van het fietspad is onberijdbaar. Geen geld meer voor zulk snoeiwerk zegt Carlos.
Langs de dijk naar Hamme is het zalig vertoeven à 25,5/u, een enorm kleurenpalet van bloemen en planten. Ook het nieuw Sigmaplan in Hamme is al in volle ontwikkeling. Heel veel bomen zijn gekapt en grond ontgonnen voor de heraanleg van diverse nieuwe fauna & flora.


In Temse maken we een stop, waar ze ook DUVEL hebben, "speciaal voor Freddy", zegt Carlos.
Acht Stuurkens zetten de rit terug huiswaarts in, de andere 12 rijden verder richting St-Amands Mariakerke. Hier en daar zijn er tenten, feestjes, barbecues... met dit schitterend weer. We drijven het tempo op naar 29/u, iedereen geniet volop.
Zo heeft ieder Stuurken het naar zijn goesting. Enkel Gerard moet wel roepen als hij "boules de berlins" ziet passeren.:-)  Aan de brug in Berlare loopt het even mis. Paul DC is gevallen ; gelukkig is de woonst van Sandra haar dochter niet veraf, en de schaafwonden worden supersnel verzorgd. In de Fina aangekomen hebben de 8 Stuurkens 70 km op de teller, 24/u gemidd, de andere 12 hebben 92 km afgelegd à 25/u gemidd.
Dringend een "tennisbal" voor Sandra !

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...