zondag 7 juli 2019

Rit Rita Zottegem

Een nieuwe rit vandaag richting Zottegem, gekend bij Rita & Brendy – aka de rit van De Pedaal (uit Laarne).

Het eerste spannende moment is er in Balegem, waar een iets te haastige chauffeur voor ons op een drempel knalt met een klapband tot gevolg. Speculaties of de dakkoffer nu wou zeggen of hij terugkwam of net vertrok op reis, in elk geval gelukkig zag hij er niet uit. De andere platte tubes van de dag kwamen van Mon, 2 maar liefst – zijn zomercoupe heeft geen geluk gebracht.

Door Zottegem is het wat zoeken, en richting Steenhuize begint het klauteren – er zitten best een paar pittige stukjes tussen. Buiten Robert raakt iedereen desalniettemin vlot boven. Onze stop houden we na een 60km in Herzele aan het station, veel ander is er niet open. Door Wetteren centrum keren we terug (zo zijn we dankzij Rita toch eens over die brug gereden), en we keren langs de dijk terug. Omdat we anders te weinig kilometers zouden hebben breien Eric & uw reporter er nog een stuk aan richting Berlare, om zo de lus terug te nemen langs de dijk. En dat er wind stond, en dat Eric sterk rijdt – ik heb het geweten. Na 95km en 28.8km/h staan we op het terras van de Fina.

Jochen

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...