maandag 5 augustus 2019

Nieuwe rit Ganzenberg


De dag van de Waterfeesten, volop zomervakantie...en toch staan er een massa B's klaar voor een nieuwe rit richting Ganzenberg.
Erik en Mon nemen de kop. Erik van Rita - want zij hebben deze rit in elkaar gestoken. Het tempo zit er meteen goed in, en het gaat richting Zwalm. Ter hoogte van de Lange Munte mengelen we ietwat met een club van Merelbeke, die braaf in het wiel blijft. Zij links, wij rechts en als klapper een andere club uit tegenovergestelde richting. Voor ik er erg in heb zie ik Mon & Patrik op de grond liggen. Mon in de greppel geraakt & zwaar gevallen, Patrik erover. Beiden kunnen na enige tijd verder, maar de komende dagen zal het toch wel opvolgen worden want beton komt aan.


Ondanks de pijn en de hoogtemeters in de rit bijten beiden door - Mon zelfs nog op kop. Op het hoogtepunt van de rit, de Ganzenberg, blijft Marleen achter. De cassette op de freehub compleet doorgetrapt, komt ervan met die sterke triatleten. De andere triatleet die dacht zondagmorgen uit te rusten mag in de auto springen, taxi Ronny.
Kopmanschap wisselt naar Erik & Eric, en da's een explosieve cocktail. De Stuurkens worden op een lint getrokken, 't gaat hard maar iedereen blijft eraan hangen - zij het dat de rekker lang wordt. De stop komt niks te vroeg, op de terugrit wordt het tempo ietwat getemperd. Onze stop wijkt voor eenmaal uit naar Uitbergen, want de Fina is toe.
Dank aan Rita & Erik voor een fantastisch mooie rit, gekende richting maar veel onbekende en mooie wegen, dit wordt zeker een blijver op de kalender. En merci aan gelegenheidsfotograaf Thomas C op de Ganzenberg.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...