zondag 25 augustus 2019

25 aug : A's Steenhuize

Tropisch langs Steenhuize

Acht A-Stuurkens voor een ritje van de collega's van de  "Pedaal" van Laarne.
Erik & Martin bepalen het tempo in den beginne ; toch wel een ietsje te rap, steeds rond de 34/u.



Dan komen Wim & Maurits met een rustiger tempo :-). Nog eens onze Vlaamse Poggio op richting Oosterzele. In Zottegem zitten we even klem door wegenwerken aan de spoorweg.
Daarna langs Steenhuize Wijnhuize, altijd golvend. Fabian & Bart rijden een stevig tempo.
Ronny is terug van de Pyreneeën en draait vlot rond met "Tourmaletbenen".





In Herzele krijgen we plots een andere groep "Stuurkens" in het vizier. Het blijken de Groep C1 te zijn met Martine, 12 man/vrouw sterk. We willen die natuurlijk een poepje doen ruiken en vliegen er voorbij. Helaas helaas, iets verder staan we aan de kant met een lekke band van Bart, en de C1 stuiven ons op hun beurt voorbij. Algemeen gelach en hilariteit natuurlijk !
We verbroederen allen samen op de Markt in Houtem, waar er een happening doorgaat van sportwagens, allerhande. Geen spitspoezen te zien, die komen maar later op de dag vermoeden we :-)
Op de terugweg wordt de gashendel nog eens goed opengedraaid met Fabian, Ronny, Bart & Koen.
Het wordt nu wel echt warm ! Water gieten in de nek, en de schoenen besproeien; de zon doet haar best vandaag.
Om 11u15 arriveren we reeds op het terras van de Fina. 85 km op de teller en 31.7 avs. Even later arriveren C1, C2 en de B's. Samen met meer dan 40 zijn we.
Onze William, met zomerhoed (zo zien we hem graag), tast in zijn beugel en geeft alle sporters een traktatie. Zo'n zondagen zijn er te weinig.
Maurits


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...