zondag 15 september 2019

Ardennendreef & Volkegem

        
De laatste rit richting Vlaamse Ardennen, de laatste keer om 8h, en het wordt een echte zomerdag. 18 B stuurkens hebben er goesting in.
Patrik is terug met Ventoux benen, en Mon is opnieuw in goeden doen. Er wordt van in het begin dan ook stevig doorgereden. Met Thomas C op de tweede rij, en het wordt alsmaar stiller. Een eerste keer vrijaf op de Lange Munte, full version. Ik ga aan, wordt gevolgd door Eric en Ronny. Eric neemt over, ik zet nog eens aan maar voel dan al dat Kalken kermis geen goed gedaan heeft.
Erna vollen bak richting Oudenaarde. Mon heeft plat vooraan, dus weten we niet hoe de debatten op de Vlaamse Ardennendreef gegaan zijn want de meesten zijn logischerwijs doorgereden om boven te wachten. Het blijft een prachtig zicht op de Vlaamse Ardennen tijdens een stevige klim. Boven wachten we op Robert, en ondertussen komen die van ’t Tonneken uit Wetteren toe. We vrezen wel dat ze een algemeen prostaatprobleem hebben want ze moeten allemaal op de kant.

“Dat er nog een klein klimmeke volgt’. Dat blijkt de Volkegem te zijn, best pittig na die Vlaamse Ardennendreef. Tijd om bij te tanken, de Kattenberg af maar onze vaste plaats is toe. Beetje verder vinden we toch een café dat open is. De cola blijkt Roman cola te zijn, het smaakt naar gesmolten cola beertjes en je kan er ook je ketting mee smeren.
“Zeg, Eric pakt over van Patrik, pakt gij maar over van mij”. Euuhhh…daar had ik niet op gerekend. En die Kalken kermis benen…aiai. De Roman cola heeft blijkbaar deugd gedaan, want de terugweg valt goed mee. Er komt nog stevig wind opzetten, en door het vele wachten komen we pas rond 12h aan – maar er staat toch een mooie 29.4km/h gemiddeld op de teller, en 95km.
Jochen

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...