zondag 15 september 2019

Zonnig ritje naar St-Lievens-Houtem


Om 08u50 staan er al enkele Stuurkens startklaar.
Katrien is van de partij, en Marieken komt aangereden, ditmaal zonder problemen aan de ketting.
Kristof rijdt ook vandaag eventjes met de C's mee ; ook Jacques is terug op post. We zijn met 14.
Gerard ook, ditmaal na de kermis in Kalken, en niet overslapen. Nog eventjes de band van Lies oppompen, en de C's zijn van start om 09 uur richting Uitbergen. Sandra & Martine op kop.
Er staat toch nog wat wind, en Lies neemt in Schellebelle de kop over.


Door een klein misverstandje tussen links en rechtdoor, loopt het even mis. Lies komt ten val, we zijn allen even van slag. Gelukkig geen schaafwonden, maar haar schouder heeft wel de grond geraakt.
We bekomen eventjes en vertrekken op een matig tempo richting Bavegem à 25/u.
Sandra & Lies nemen terug de kop met duidelijke aanduidingen links of rechts af te slaan. De schrik zit er toch wel even in. Gelukkig zijn het rustige baantjes, boerenwegels, langs maïsvelden, en we genieten van de zon.
Bij INEX in Bavegem is het openbedrijven dag en door de massa volk is het even opletten geblazen.
Na 25 km arriveren we in St-Lievens-Houtem, in CAFE DE GOUDEN LEEUW, voor een lekkere cola of een DUVEL voor Freddy, dat doet deugd !
Via de Kampenheuvel zetten we de rit verder met Martine & Chantal nu op kop. Er is veel beweging onder de baan, mountainbikers, fietsers, paarden, koetsen etc... we moeten alert blijven !
In Vlekkem dorp zijn er wegenwerken ; we maken een ommetje richting Bruinbeke.
Op de dijk in Uitbergen genieten we van een vrijaf. Chantal neemt een groepje mee à 42/u ; Sandra & Martine volgen met de rest à 32/u. Iedereen kan zich uitleven.
In de Fina aangekomen hebben we 56 km op de teller à 24/u gemid. Dat was nog even genieten !
San

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...