zondag 20 oktober 2019

Dames, waar zitten jullie ?


Er is opnieuw twijfelachtig fietsweer voorspeld, maar om 9h is het weliswaar grijs maar droog!
Alle stuurkens A, B en C verzamelen vandaag om 9h dus er staat een hele bende klaar aan de parking. Hier en daar ook C’s, we zijn met 10 in totaal en weeral maar één vrouw, en deze keer ben ik het. Dames waar zijn jullie allemaal de laatste weken ???
Martine heeft blijkbaar wat last van de luchtwegen en fietst daarom niet. Sandra staat al klaar om de broodjes te beginnen smeren.
Er wordt beslist om als laatste rit van het seizoen de ‘donderdagrit’ te rijden zodat we op tijd terug zijn.

We vertrekken richting Donk en gaan dan de Scheldedijk op richting Dendermonde aan een tempo van ongeveer 26 à 27 km per uur met als kopmannen Gerard en André. Gelukkig is het zo goed als windstil en blijft het gedurende de hele rit droog.
Véél bruggen vandaag en tussen al dat mannenvolk heb ik het behoorlijk moeilijk om weer aan te pikken, gelukkig krijg ik af en toe een duwtje in de rug in den bergop (bedankt Jeroen!) De laatste weken weinig gefietst en dat laat zich voelen.
Na 28 km wordt er gestopt aan café ‘De rust’ in Dendermonde voor een colaatje, koffietje en koekje.
Daarna terug richting Overmere voor de broodjes, met op de teller 46 km en een gemiddelde van 25,5 à 26 km per uur. Daar komen ook Sandra en de 2 Martinen (en Jefke niet te vergeten) erbij om nog wat na te praten over afgelopen seizoen en al een tipje van de sluier te lichten voor het nieuwe seizoen.
Vooral de nieuwe outfit prikkelt sterk de nieuwsgierigheid maar Mario wil niets lossen, zelfs niet na een paar biertjes. We zijn benieuwd!

Verslaggever van dienst
Nele

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...