zaterdag 28 december 2019

Bart op BK Beachrace in Bredene


Vandaag kwam ik voor de eerste keer aan de start in een strandrace en waarom dan niet het BK beachrace in Bredene! 377 deelnemers waaronder verschillende klinkende namen als Naesen, Tim Declercq, Bert Van Lerbergen, Nicolas Maes ed. (Deze mannen komen we enkel nog tegen onderweg in de tegenovergestelde richting J) Als niet licentiehouders werden we opgesteld op de tweede rij en om 10u30 werd de start gegeven. Al snel werd de hele groep uit elkaar geslagen en het was de eerste 15km vol a bloc. Ik zat in een omvangrijke groep maar een valpartij enkele plaatsten voor mij zorgde voor een grote breuk. 
Er moesten 3 ronden van 20 km worden afgelegd en telkens we het strand verlieten moest er even gelopen worden door mul zand. Wat was dat een aanslag voor de beentjes. Na de eerste ronde was ik al compleet choco gereden! Bij ieder keerpunt opnieuw een tussensprint en dan terug een groepje proberen vormen om rond te draaien. Onderweg rij je ook constant door plassen zeewater waardoor je het verschil niet meer proeft tussen het water in je drinkbus en de zee. In de laatste ronde krijg ik terug wat moed omdat de benen weer wat zuurstof kregen en we draaien met 5 man een perfect treintje!


Resultaat 236e met 29,3 gem maar een zeer fijne ervaring rijker en de kledij is gedoopt in de noorzee!
Tips voor wie het ook eens wil proberen:
Vaste vork ipv verende want zo zit je veel lager!, Een groter tandwiel vooraan want het gaat zeer snel! En zeker strandbanden opleggen met lage druk!

Groeten, Bart

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...