woensdag 25 maart 2020

Dringende fietsherstellingen blijven mogelijk !


Dringende fietsherstellingen zijn ook in deze uitzonderlijke omstandigheden mogelijk. Er heerste onduidelijkheid of fietshandelaars die nog mochten uitvoeren. De Fietsersbond en Traxio hebben van minister van Economische Zaken Nathalie Muylle (CD&V) opheldering gekregen.
De fiets is voor heel wat mensen in onder meer gezondheidszorg, voedselvoorziening en leveringen een belangrijk vervoersmiddel. Voor dringende herstellingen kunnen fietsers die essentiële verplaatsingen moeten doen beroep blijven doen op officiële fietshandelaars en -herstellers.

Zoals bij alle activiteiten moeten ook hier de regels van 'social distancing' strikt gerespecteerd worden, net als de hygiënemaatregelen die zijn opgelegd door de overheid. Fietsherstellers kunnen ervoor kiezen om hun werkplaats volledig te sluiten. Zij kunnen niet verplicht worden om herstellingen uit te voeren.

Een kleine steekproef leerde ons dat de aanpak inderdaad verschilt van winkel tot winkel. Sommige zijn volledig dicht, andere hebben een berichtje op hun website of Facebookpagina geplaatst met info over hoe bepaalde mensen voor dringende reparaties toch contact kunnen opnemen met de winkel. Vooraf even checken via die kanalen kan je dus al veel wijzer maken.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...