woensdag 13 mei 2020

NIEUWS

Beste Stuurkens,

met de nieuwe richtlijnen van de nationale veiligheidsraad, is het mogelijk terug in clubverband te fietsen vanaf 18 mei. Voorwaarden zijn max 20 personen, en een wegkapitein.

Als bestuur werken we nog verder uit hoe we dat praktisch doen, maar we werken in volgende richting:

  • We zullen vragen een aantal dagen op voorhand in te schrijven, zodat we zeker zijn dat we de groepen kunnen beperken tot max 20 personen. Voor B & C zitten we daar in normale omstandigheden vaak vlot boven, en het is absoluut verboden met meer dan 20 samen te komen en pas ter plekke te kijken wat te doen. De inschrijvingen zullen online kunnen, enkel voor wie dat niet kan wordt een andere oplossing gezocht.
  • Elke groep zal een eigen startuur hebben.
  • Er volgt overleg met de wegkapiteins, maar er zullen voor B & C bijna zeker aanpassingen komen van de kalender.  Enerzijds om niet meteen met de zwaarste ritten te starten, anderzijds om ook de lengte te beperken gezien de horeca nog gesloten is (geen drankstop & geen toiletbezoek). Ook ritten richting Nederland zijn niet mogelijk.
  • We zullen voldoende wegkapiteins moeten hebben voor de verschillende groepen, en de kapiteinsband zal ook moeten worden gedragen gezien dit ondertussen al expliciet is aangegeven.
  • Onze eerste rit zal op donderdag 21 mei zijn, Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart.
  • Noteer wel alvast dat de lange Pinksterrit met de klassieke pasta ’s middags en BBQ ‘s avonds vanzelfsprekend niet doorgaan. De lange rit zal wel worden vervangen door een gewone rit.

Niemand hoeft zich verplicht te voelen mee te rijden in deze bijzondere periode, om die reden zal dit jaar ook geen klassement worden bijgehouden. Voor de leden die wel meerijden zal gevraagd worden een aantal hygiëne regels in acht te nemen uit respect voor de andere leden, waarover later meer.

Vrijdag is er terug overleg van het kernbestuur, en volgt meer uitleg. Wie graag reageert gelieve dat te doen via stuurken@telenet.be

Hou jullie alvast gezond,

het kernbestuur.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
te lezen op de site VWB :

UPDATE CORONAVIRUS


14/05 Richtlijnen wielertoeristen rijden in groep vanaf 18 mei!

Wat zijn de richtlijnen voor wielertoeristen? bron: sporza / HLN-VTM nieuws

Terug naar de maatregel: buiten sporten mag voortaan met maximaal 20 personen én met een coach. Hoe moeten of mogen we deze richtlijn interpreteren?
 
"Je moet altijd kijken naar de logica. Er moet begeleiding zijn, één persoon die verantwoordelijk is binnen een groep voor het naleven van de regels en voorwaarden: handhygiëne, afstand, ... Je moet iemand responsabiliseren die moet toezien op de naleving van de regels."
 
Naar de geest van de wet mag een pelotonnetje wielertoeristen dus weer de baan op? "Een peloton van 15 renners mag op de openbare weg. Daar kunnen ze de afstand respecteren. En dan moeten ze een wegkapitein aanduiden die moet nagaan of de regels worden gerespecteerd."
 
"Ook hier moet je je gezond verstand gebruiken. De logica is duidelijk: er moet iemand verantwoordelijk zijn die ook kan aangetikt worden als de regels niet nageleefd worden."

Concreet betekent dit:
  • -Groep wielertoeristen mag maximaal uit 20 personen bestaan (wegkapitein/coach/trainer/verantwoordelijke inbegrepen).
  • -Wegkapitein/Coach/Trainer/Verantwoordelijke aanduiden is verplicht (Voor vertrek aanduiden).
  • -Wegkapitein/Coach/Trainer/Verantwoordelijke zorgt ervoor dat regels worden nageleefd.
  • -Gezond verstand gebruiken! Dit betekent: zoveel mogelijk social distancing toepassen, geen bidons uitlenen, na de tocht direct naar huis,...

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...