zondag 26 juli 2020

naar Meise ... én het ging vooruit !

12 A's richting Meise, gespreksonderwerp nummer één het coronavirus natuurlijk, iedereen het mondmasker mee op zak ...
Nestor Martin is afwezig, overslapen? Geen kat die dat gelooft natuurlijk :-)
We zijn nog maar langs de Schelde en Maurits heeft problemen met zijn achterwiel : spaak gebroken ;
dan maar de remmen opengezet en met een krom wiel verder... van den oorlog werd er met slechtere wielen gereden !
Een nieuw traject langs Dendermonde - Merchtem - Brussegem, met deze keer iets minder hoogtemeters, een vlakkere omloop dan een paar weken geleden !
De aanvang verloopt met de wind in de rug. Fabian komt met klimmersbenen uit het Sauerland, en André heeft véél  betere benen sedert hij met pensioen is ! 

We naderen Meise. We volgen hier een mooie klim langs de velden.  Op de hoge kam met kasseitjes vliegt de ketting van Hendrik eraf. Het euvel wordt door Fabian snel hersteld.  We hebben hier een prachtig panorama én  uitzicht op de bollen van het Atomium. Theo hoorden we eens vertellen dat die bollen zo fel schitteren omdat ze elke winter worden binnengehaald om op te blinken !! ??

Om 09u35 zijn we reeds op de markt van Meise ; alle café's nog gesloten natuurlijk op dit uur... we rijden verder langs Meuzegem en Peizegem naar Buggenhout bos.
Bart & André blijven hier beuken tegen de wind ! Door het coronavirus besluiten we maar rechtstreeks naar de heimat te rijden. 
In Dendermonde dreigt een regenbui nog roet in het eten te gooien, maar onze kopmannen vlammen zo hard dat alleen ons achterwiel een beetje  nat kan worden. Bedankt Koen, Bart, André & Fabian ! 
We hebben 90 km op de teller à 32.2 km/u gemid.
Volgende week een vlakke rit naar Waarschoot. 
Mau

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...