zaterdag 15 augustus 2020

Eerste vrouwelijke wegkapitein !

 11 B’s vandaag maar. Is het dreigende kwakkelweer, een zwaar verjaardagsfeestje of Olland dat toch niet zo populair is?

In elk geval, we laten het niet aan ons hart komen en stoomtrein Patrik & Eric nemen ons op sleeptouw voor wat eigenlijk een typisch begin-seizoenritje is, maar dan met meer kilometers. Eskaarde en Moerbeke zorgen voor de oversteek naar Zuiddorpe, de grens over. Dan volgt een wondermooi deel, tussen het groen – onverwacht beetje op en af – langs dijken en uitgestrekte velden met af en toe een boerderij. Geen corona daar dixit Mon, ze kunnen anderhalve kilometer afstand houden daar.



In Olland gelden andere regels, dus mag er reglementair gestopt worden in Hulst. We zijn niet de enige belgische club. Er wordt keurend gekeken door de bazin, tafels en stoelen laten staan. Zoals Patrik zei, de regels zijn minder streng, maar ze houden er zich wel aan. Marleen trakteert op haar verjaardag, en erna gaat het terug richting België.

Eric wil er een lap opgeven, Patrik laat zich wat uitzakken om het tempo te …temperen, maar Katrien denkt dat ze moet overnemen. Bij deze hebben de B’s de eerste officiële vrouwelijke wegkapitein, en ze doet dat voortreffelijk. Ons tellertje gaat niet onder de 33 op de terugweg. Terug in Overmere met onze kleine bubbel kan er toch eens gestopt worden aan de Fina, en er is ook plaats genoeg – en we zien er William die terug in het land is.

Recup nu, want morgen een zware rit richting Pajottenland.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...