zaterdag 15 augustus 2020

Vlammen, vlammen, het snot uit de neus !

 De Gentse feesten zijn voorbij, niks van gezien, Lokerse Feesten? niks van gezien.. dit weekend Overmere kermis, niks van te zien!

... bubbels hier, bubbels daar... Covid beu en covid moe worden we,
en aan een regering geraken we al lang nie meer...
Wat rest er ons nog?  Afreageren op de fiets !  
De Paterroute, één van de mooiste én pittigste routes in onze streek !
De A’s starten met 14, en we hebben allemaal goesting om te rijden, het snot uit de neus ! Het weer is ideaal, de hitte is helemaal weg, en de wind is ook afwezig.
Fabian is voor de 2de keer opa geworden, dit keer van Lionel. Iedereen wenst Fabian proficiat. Eddy zegt : "Hopelijk trekt dat manneken niet op zijn pépé!" 

Alè, wat zijn we weer vriendelijk voor mekaar, de toon is gezet...

André & een herboren Bram  (Bremco?) trekken de meute het eerste uur langs Wichelen & Serskamp naar Houtem. Een goed tempo, 31 à 32/u.  De “Paterroute” start in Herzele, via Steenhuize Wijnhuize, langs Deftinge, St-Maria-Lierde en Hemelveerdegem.  Overal een lichtgolvend landschap waarin hier en daar een dorpje verscholen ligt. Heel mooie route met fraaie uitzichten. De naam “Paterroute” verwijst naar het Pater Lievenbier uit Sint-Lievens-Esse ( https://www.paterlieven.be/ ).


Altijd op en af... draaien en keren... Voorbij het mooie bronzen paard op het kerkplein van Hemelveerdegem duiken we links naar beneden en vlammen, vlammen...Het gaat loeiend hard, liters zweet laten we achter op het asfalt...de Waesberg is de laatste én lastigste beklimming van de dag. Bovenop de Waesberg hebben we ’n schitterend uitzicht op het natuurreservaat “Uilenbroek” en het “Parkbos”, een aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers...Weinigen van onze groep hebben dit natuurgebied gemerkt http://www.natuurpuntzwalmvallei.be/res_par_parkbosuilenbroek.html
Na de afdaling en nog wat draaien keren langs o.m. de "Ronny"bocht zijn we vlug terug op het grondgebied van Herzele, waar we efkens halt houden. Via Borsbeke, Houtem en Oordegem gaat het terug richting Overmere. Fabian doet ook 'n flink deel van het werk naast oersterke André.

Reeds om 11:20 uur arriveren we op de heimat. Iets meer dan 600 hoogtemeters en 90 km op de teller ; gemiddeld 31.6/u, een nieuw record voor onze Paterroute ! ;-). Proficiat aan alle 14 Stuurkens, topconditie mannen ! !!
Morgen een nieuwe lastige rit in het Pajottenland, maar eerst ons wielerminnend hart laten kloppen voor Remco, de prins van Schepdaal, die meteen  voor zijn eerste overwinning gaat in zijn eerste Ronde van Lombardije,
Mau

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...