maandag 21 september 2020

Achterberg - Volkegem

De laatste keer om 8h, en opnieuw een flinke opkomst. Met 21 gaat het richting Oudenaarde.

De aanzet voor ons metronoom Mon & Patrik - precisiewerk leveren die af. 't Is eens een andere aanloop ook deze rit, langs Uitbergen en de dijk richting Betsberg, maar we slaan nog voor de lokale Poggio rechtsaf. Een eerste keer spelen op de Lange Munte die volledig wordt gedaan, maar 't is een beperkte bubbel met Filip, Thomas C & Jochen die er een uitstapje van maken.

We passeren de Molenberg maar laten die letterlijk links liggen, de eerste klim gaat omhoog richting Horebeke naar brouwerij Roman. Daar gaat het rechtsaf via de Edelare richting Oudenaarde - een lange afdaling om dan schakel/schakel/schakel te klimmen op de Achterberg, da's de Vlaamse Ardennendreef. Al hebben de meesten al dat moois in de vallei waarschijnlijk niet gezien. Boven wordt beslist ter plekke uit te puffen (het vooruitzicht op een Roman cola spreekt niemand aan), en op weg voor deel twee. Het gaat over de Volkegem, en met twee nieuwe kopmannen Kristof & Marvin huiswaarts.


Lastig ritje, veel wind op kop en toch best nog wat hoogtemeters op de terugweg maar het tempo wordt strak gehouden door de sterke kopmannen. Werken in Wanzele vragen nog een ritje rond Serskamp, maar we kunnen ons finaal nestelen op het terras van de Fina met een kleine 100 km aan 29.5 km/h gemiddeld.

Volgende week starten om 8h30 (dus dat wil ook zeggen geen tussenstop), en de rit wordt aangepast door werken - we gaan richting Holland naar Zuiddorpe. 

J


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...