zondag 20 september 2020

C1 naar Hulst

Vorige week tijdens de ‘nabespreking’ bij de fina besluiten we met de C1 om onze horizonten te verbreden en een langere rit in te lassen nu we einde seizoen allemaal (min of meer) in topconditie zijn, en de keuze valt op Hulst.

Zo gezegd, zo gedaan en deze morgen staan we om 8h30 met 11 onder een stralende zon aan de fina : Katrien, Jill, Kristof, Gerard, Mario, Denny, Freddy, Lies, Martine, Stijn en Nele.


Niemand had de rit kunnen verkennen, en de Garmin-Gps-en blijven eerst hardnekkig ‘Koers niet gevonden’ geven en daarom gaan we vertrouwen op Denny zijn ingebouwde GPS : hij neemt de kop samen met Jill en loodst ons zo uit het vuistje richting Hulst aan een mooi tempo via Zele Heikant, Lokeren en Sinaai.

Helaas gooien drie (!) platte banden kort na elkaar roet in het eten en verliezen we tijd : eerst Freddy, dan Lies en daarna moet ook de band van Kristof eraan geloven. Gelukkig zitten er Handige Harry’s in de groep !

De toren van de basiliek van Hulst komt in zicht maar wegenwerken doen ons nog een ommetje rijden want we komen eerst aan de verkeerde kant van de stadswallen terecht. Wat kilometers meer of minder, wie maalt erom ?
Voor sommigen is het de eerste keer in Hulst, een aangename verrassing.

Op het gezellige marktplein van Hulst is onze stop voorzien waarna we vertrekken richting Overmere. Dan is het even zoeken en overleggen om een andere weg naar huis te nemen dan de heenrit, en met Kristof en Jill als kopman en kopvrouw rijden we uiteindelijk via Stekene en Lokeren heiende naar huis. Mede door de platte banden is het intussen al vrij laat geworden.

Met 83 km op de teller aan een gemiddelde van 26 km/uur installeren we ons moe maar voldaan op het terras van de fina waar het op dat uur zelfs al aardig rustig is geworden.

En wie zit daar frisgewassen en op zijn gemakje te pintelieren ? Onze Freek, die in plaats van 8h30 pas om 9h aan de fina stond ! Alle excuses zijn goed genoeg om toch zeker op tijd aan den aperitief te kunnen beginnen nietwaar ? 😉

Nele

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...