zondag 13 september 2020

De Koninginnerit in een recordtijd !

 We zijn met 12 voor de mooiste rit van het jaar, richting Flobecq, en dan weten we het, véél zweet op de buis deze voormiddag !

Het is volop zomer ; wat mag ne mens meer verwachten ! Een zalig septemberweertje ! Bram is terug van zijn hoogtestage, en ook Fabian terug, met revanchegevoelens na de grootspraak van Eddy ...

We zijn nog maar goed vertrokken, en staan al terug stil : lekke band van Eddy... Ferre : "'t is al vroeg dat je niet meer ziet waar je rijdt Eddy"...

Op een strook van 15 km hebben we verschillende hellingen : PIJPERZELE, TEN BOSSE, HOOGBOS, PLANCHETTES, constant op en af, en dat nog voor LA HOUPPE.

 
Wat is het zalig fietsen door de bossen langs de Toepkapel in Brakel... :-) De natuur ligt er zo prachtig bij.. Via Ten Bosse naar de Hoogbos, hier gooit Bram een serieus bommetje... 't is aanklampen geblazen ! Op en af naar La Houppe nu ! Sven trekt de groep op een lint... om aanvallen te vermijden?

LA HOUPPE is 2.800 m lang, met een max van 10%. Een schilderachtige mooie klim, de haarspeldbochten tussenin het groene loverbos geven je even het gevoel dat je in de TOUR zit :-) Marty kroont zich tot koning van La Houppe !

Op de top van de helling houden we onze stop. Hendrik trakteert als kersverse opa en Marty geeft er enen op zijne verjaardag.


In Sint-Maria-Horebeke rijden we nog over BERG TER STENE, 1.300 m met een max van 9%. Hier krijgt Maurits een vrijgeleide op zijn geliefkoosde helling.."om hem te laten ontbloeien" gekt de Ferre.. Daarna volgt nog onze gekende "karreslag" van 20%. Oef... 't ergste is nu wel voorbij... 

Op de terugweg wordt hard gereden, de koprijders duwen heel wat wattages, pfff, chapeau mannen !
Een speciale vermelding vandaag onze noeste werkers : Fabian, Marty, André, Koen, Bram .. en nog een paar andere... 

We hebben 108 km à 31,7 km/u gemidd, een recordtijd op dit parcours ! Fabian : " Eddy was toch zo stil vandaag, wat scheelde er ?  ! "

Marty geeft een traktatie met tientallen wafels en suikers allerlei... hartelijk dank Marty !  Boekhouder Koen : "kosten zijn hier 100% aftrekbaar hé " :-)

 Mau


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...