maandag 14 september 2020

Meetjesland !

  Vandaag was er de Antwerp Port Classic, de B’s hadden vandaag een beetje de Ghent Port Classic. Met 23 klaar om het Meetjesland te verkennen.

Thomas D & Jochen op kop – want we hadden de rit wat herzien, en verkend eerder op de week. Een nieuwe aanloop om de overzet te vermijden bracht ons via Beervelde over Lochristi naar Oostakker – zo langs de Weba. In Gent, niet in Deinze. De zondag om 8h30 is het nog rustig, dus Wondelgem door ging nog vlot, een eerste keer langs de havenloodsen en een echt kasseistrookje om over de Meulestedebrug te geraken die dateert van 1955, en dat is er ook aan te zien.

Een eerste mooi stuk richting Langerbrugge, om dat door te steken richting Wondelgem waar de schepen lagen te wachten. Wijziging in het landschap daar, weg van de haven en op naar Waarschoot langs de wondermooie Lieve. ’t Is dan ook niet meer Waarschoot, maar sinds 2019 Lievegem. Een zonnetje, mooie wegen, prachtig landschap – meer moet dat niet zijn.

Helaas komt ook aan de Lieve een einde, stukje doorsteken dan naar Lembeke, gekend van de Lotus koeken, maar onze tussenstop is er in Bar Tout Court, met een prachtig terras en speciale houders voor onze fietsen, een idee voor Denny in de Fina 😉Den Thomas D kan dat maken zegt ‘m.


Geen paaltjes meer, we slingeren rond Lembeke richting Assenede om het oude tramspoor te vermijden, en zo gaat het naar ’t Sas van Gent waar de brug open staat. Na 70km is het goed geweest, en komt er een blik verse kopmannen. Eric en Julien, Eric en Thomas C – het wisselt. Een vrijaf gooit roet in het eten, ’t wordt nog eens Eric en Ronny en we eindigen met Eric & Marvin.

De aangepaste rit was blijkbaar geslaagd, en op het terras wacht ons lekkers van Marty – geheel corona proof - waarvoor dikke merci!

Volgende week Vlaamse Ardennendreef, da’s klimmen voor een wondermooi uitzicht – en meteen de laatste keer dit seizoen om 8h.

Jochen

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...