zondag 27 september 2020

Echte Flandriens rijden buiten!

 

Een stormachtig weekend achter de rug! Ik keek deze ochtend 7u door het raam en zag de bomen fors heen en weer bewegen, de storm was nog niet gaan liggen, maar de meteo was gunstig, droog vanaf 9u en afname van de windstoten. 

Toen ik buitenkwam gaf mijn Garmin 14° aan. Maar jongens, dit is een lekker weertje, direct die regenjas uit en een lichter truitje aan. Dit wordt een fijne dag. Aangekomen aan de fina was de opkomst teleurstellend. 8 man: Mon,Ferre, Julien, Erik VG, Eddy zegt, Hendrik, Martin en Bart en 1 vrouw Rita. 

We besluiten samen te rijden naar Holland omdat de geplande rit naar de putberg bij de A's misschien iets te vettig zou worden. Mon en Bart nemen de kop en al gauw komt Ferre Mon aflossen om zo de rest van de rit deze fijne groep op sleeptouw te nemen. Eddy zegt dat Ferre nu wel (als er B's meerijden) op kop kan rijden en dan nog moeten we Ferre af en toe afremmen. 

We rijden langs Wachtebeke richting Westdorpe...het is heel de tijd boksen tegen de wind, af en toe zijwind en dan moeten de koprijders tot in het kantje om iedereen van de waaier te doen genieten. De mannen met hoge velgen moeten hun stuur stevig stabiliseren om geen zwieper te krijgen. Eddy zegt: gelukkig dat Bram binnen rijdt of hij vloog de lucht in...Bram zegt: gelukkig stond er water in de grachten zodat Eddy zacht terecht komt als hij weer eens van de weg glijdt!

In Koewacht-Stekene krijgen we enkele druppeltjes water over ons maar veel is het niet. Vanaf nu is het enkel meewind. Bart doet nog een extra trainingkje door af en toe Mon met sneltempo een brug over te helpen. Na 80 km komen we aan in de Fina met 29,5 avg. Bedankt Flandriens voor jullie aanwezigheid! 

Mooi initiatief Bram, maar twas nog veel te mooi om in de kelder te kruipen, we wonen nog steeds in België he! 


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...