zondag 6 september 2020

Paddestr & Lippenhovestr... kasseien vreten

 De kasseirit is terug bij de B’s. De Paddestraat op het programma vandaag, en deze keer nog de Lippenhoven erachter ook. Vlaamse wielerhistorie!

Koud maar een helderblauwe hemel deze ochtend, en boven de Fina hangt al een luchtballon. Met 18 B’s aan de start, da’s niet min voor een kasseirit. Eric en Mon nemen ons op sleeptouw, en doen dat aan een fantastisch tempo waarvoor dank. Op de Betsberg ontsnapt Ronny King, maar hij wordt gepareerd door Eric. Oosterzele door met een voorproevertje, een stukje Lange Munte. Beetje verder een bio stop van Jochen, maar vooraan gaan ze het nooit geweten hebben – Thomas D & Kristof E zorgen voor een ploegentijdrit en we zijn direct terug.
Even verder splitsen de troepen, een deel met Julien rond de Paddestraat en de rest rechtdoor. Ons Evi is de enige dame die de kasseien aandurft blijkbaar. Net voor de kasseien nog voor de rode lichten van de trein, en woppa – we zijn weg. De Paddestraat blijft een stevig stukje met een beetje vanalles – een goedlopend begin, een hellingkje erin en dan een slechtlopend deel. Maarten komt als eerste toe kort gevolgd door Eric & Jochen. ’t Verschil tussen kasseien en gootje 😊 maar in de goot rijden is absoluut ook een kunst. Op het einde parkeert ons Evi even tussen twee auto’s van al dat geschudder. Het andere groepje vervoegt ons, en samen gaat het door de Lippenhove – korter maar wel meer oplopend. Lang genoeg in elk geval. Voor de eerste keer in lange tijd nog een stop met de B’s in St Lievens Houtem op de markt – volgens de corona regels. Eric & Kristof op kop – dan gaat het vooruit en voor we het weten zijn we in Uitbergen. Nog een lusje erbij want te weinig kilometers – improvisatie van het moment langs de dijk, maar dat gaan we de volgende keer anders doen, te druk en te gevaarlijk. Goed idee van Brendy om de volgende keer niet langs Papegem maar via de Dievenput en Lede terug te keren.
Volgende week 100km in het Meetjesland!

't Stuurken Overmere
 heeft 16 nieuwe foto's toegevoegd aan het album B's Paddestraat Lippenhove 06092020.

15 u 
193
Bereikte mensen
114
Betrokkenheidsacties
Promotie niet beschikbaar
Jij en 13 anderen
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...