zondag 26 april 2015

26 april - La Houppe - Berg Stene

La Houppe in de regen

 Een 16-tal stuurkens staan op deze bewolkte zondag klaar voor de koninginnenrit naar La Houppe. Even nog wat getwijfel bij sommige stuurkens, A of B?! Maurits reed gisteren de 200 km van de davitamon classic, ikzelf de 100. Toch maar naar La Houppe. De eerste grote hindernis van de dag, Ten Bossestraat, Thibau op zijn nieuw rijtuig vuurt een serieuse cartouche af, enkele andere volgen in het wiel.

Ondertussen waren ook al de eerste van vele regendruppels gevallen, regenvestjes werden uit de achterzak gevist. Na Ten Bosse is het geen meter plat meer. Na een goeie 55 kilometer krijgen we dan La Houppe voor de wielen, Davy vliegt naar boven!  (Er wordt gesuggereerd dat Davy zijn F16 niet op kerosine vliegt maar dat er 2 pedalen in gemonteerd zijn en dat hij vliegt op eigen kracht!).


Stoppen doen we in Chalet Gerard, daarna draaien en keren naar Berg te Stene, alias de Mauritsberg. Net voor deze helling versnelt Maurits om dan, zoals het hoort,  onmiddellijk gepasseerd te worden. Zo hadden we het meeste klimwerk gehad, nadien enkele mindere momenten. Net na een korte kasseistrook een eerste platte band.

Iets verder in een bocht schuift het voorwiel van Davy weg, valpartij! Ook Eric ligt erbij, gelukkig geen schade, mede door de aangepaste snelheid in de bocht. In de, bij momenten, gietende regen rijden we dan verder huiswaarts.


In Oosterzele even opschudding,  waar is Bram?! Blijkbaar was het vat volledig af. Tegen de tijd dar we Bram kunnen localiseren, heeft hij al de hulp ingeroepen van het thuisfront.  De tocht richting Overmere wordt verdergezet met een mannetje minder. Na 112 km bereiken we de Fina, nagenoeg iedereen gaat onmiddellijk huiswaarts waar een warme douche wacht! 112 km op de teller met een gemiddelde van 29.9 km/u. Vrijdag 1 mei, iedereen dan op post voor een gemeenschappelijke rit richting holland, tot dan! Robin

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...