zondag 9 augustus 2015

09 aug 2015

Berendries - Kloosterbos

Vandaag nog eens naar onze geliefde Vlaamse Ardennen, richting Michelbeke.
Daar wachten ons vier mooie puisten... de Elst, Berendries, Kloosterbos & De Vlamme.

We zijn met negen, waaronder een kandidaat nieuw Stuurken : Jimmy Sigin uit Berlare - lid van het BEAST team van Berlare, én finisher van de IRON MAN in Frankfurt 2015.... Welkom Jimmy !

 Geen Betsberg of Langemunte vandaag ; we wijken naar rechts uit langs Moortsel en Dikkelvenne.
Davy & Dirk rijden het eerste uur steeds boven de 31 ; mijn helm is al goed nat, vooraleer we aan de hellingen moeten beginnen. Besluit : Een paar dagen genot aan de Moezel is niet bevorderlijk voor de conditie ! ;-)

In Meilegem vlot naar beneden toerend rond het Ter Biezenbos.  Heel rustige mooie landbouwbaantjes via Sint-Denijs-Boekel en Heuvelgem naar de Elst in Brakel. Vanaf hier begint de dolle pret ! ;-)
Een eerste keer wordt er goed doorgetrokken op de 'Elst'. Oef, da's al even slikken...We nemen in dolle vaart de afzink van de Lepelstraat naar Michelbeke. De Berendries op, daarna
de Kasteeldreef tegen 65/u naar beneden, dan links op de Elverenberg, vervelend omhoog,  linksop de Kloosterbosstraat, die moet ons nog 50 m hoger brengen.

Nadien volgt nog in St-Goriks-Oudenhove de nieuwe helling vandaag : De Vlamme, 40 m hoogteverschil en max tot 10 %;
Het is voor mij harken op elke helling en de stop in Zottegem centrum is meer dan welkom.
Een kleine 90 km op de teller tegen 30.6/u. Genoeg voor vandaag.
Tot volgende zondag, voor een mooie lange platte rit langs het Verdronken Land van Saefthinge... Maurits



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...