zondag 16 augustus 2015

Emmadorp

Record gesneuveld in het Verdronken Land
"TSJAKA TSJAKA TSJAKA"

Vandaag eindelijk 'le plat pays' - Richting “Het verdronken land van Saeftinghe”.
We zijn met 14 : Phil, Fabian, Maurits, Davy, Bart, Sven,  Thibau & Eric, Charlotte, Erik, Ronny, Koen, Dirk en Martin .Vorig jaar reden we deze rit voor het eerst en haalden een mooi gemiddelde van 33.6.

Het eerste uur rijden Maurits & de Phil op kop tegen ong 33/u. Daarna komt het jonge geweld de kop overnemen. Ik roep af en toe "TSJAKA TSJAKA TSJAKA"... zodat de snelheid niet vermindert.
In Meerdonk genieten we langs de Krekeldijk van de Geul, gekend als “de kreken van Saleghem”.
Schitterende natuur om door te fietsen en  ... om kiekjes te nemen ;-)

Langs de dokken van Doel,  gaat het naar Nieuw-Namen, dan verder naar het “Emmadorp”. In de verte spotten we de koeltorens van onze kerncentrale.
We rijden voorbij het mooie terras van het “Café Verdronken Land” – een aanrader om te bezoeken :
Op de vlakte is het hard voor de koprijders met de wind op kop...Ik roep "TSJAKA TSJAKA", zodat men niet verzwakt !

We passeren langs het bezoekerscentrum “Verdronken Land van Saeftinghe”. Alle info van dit toeristisch centrum vind je hier :

Wat is het zalig fietsen langs de “Emmaweg”, parallel lopend langs de Westerschelde. We passeren het dorpje Paal in Nederland, gekend voor de mooie jachthaven.
We rijden vlot tegen zo’n 36/u... plots worden we links ingehaald door ’n grote groep ... we gaan mee in het wiel... de snelheid loopt op naar 46...  wij volgen met de 2 vingers in de neus...de Stuurkens laten zich nie belachelijk maken hé !!! 

Daarna gaat het richting Kuitaart, langs de “Hengstdijk”,  met de mooie langvormige  “Vogelkreek”
en “recreatiecentrum “De Vogel” : http://www.de-vogel.nl/welkom/
In Hengstdijk is onze halte voorzien... dat doet deugd zeg ... Ons gemiddelde is hier 32.5... We zijn er het allen over eens dat het tempo nog omhoog moet en dat iedereen een tandje moet bijsteken !!! Zo gezegd, zo gedaan :-)
De jonge garde wisselt af met de 'oudjes' om de snelheid aan te houden. Ik kan een mooie foto nemen van de mannen, op de borst kloppend à la Sagan, om nog meer kracht te krijgen :-) :-) 

We rijden langs Vogelwaarde naar de Vijfhoek, Absbale, Heikant, en Stekene.
Charlotte laat zich ontvallen : "Het is hier lastiger dan een triatlon wedstrijd, ... 'k heb last van mijn milt"...
Je moet je adem meer sparen Charly, zwijgen en stoempen !!! 

Er blijkt genoeg grinta in de groep !! Thibau doet Erik pijn op kop...onlangs was dat omgekeerd... ;-) Het tempo steeds tussen de 37 en de 40/uur. Ik durf geen "tsjaka tsjaka tsjaka" meer te roepen, of ik lig eraf ;-) Ons mannen zijn al gek genoeg :-)
Om 12u is ons missie geslaagd ! Er staan 116  km op de teller, en een gemiddelde van  34 km/u aub.  Onze helmen zijn kletsnat, maar we hebben ons schitterend geamuseerd. Lang Leve de Stuurkens ! TSJAKA TSJAKA TSJAKA

Onze route vandaag : VERDRONKEN LAND
Sportieve grtn, Maurits

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...