zondag 23 augustus 2015

Watermolenroute

Bostmolen, Zwalmmolen, IJzerkotmolen, Ter Biestmolen...

De Watermolenroute ...moeten er nog molens zijn ?


Davy, Dirk, Fabian, Kevin, Ronny & Maurits. Waar zitten de andere A's??
De prachtige bewegwijzerde fietsroute voert ons langs de merkwaardigste hoekjes die de Zwalmstreek rijk is  : typische watermolens, landelijke dorpjes en het zacht golvend landschap met zijn eeuwenoude hoeven. Het vertrekpunt van de route bevindt zich aan de Zwalmmolen in Munkzwalm. De streek wordt gekenmerkt door de Zwalmbeek, destijds de energiebron voor vele watermolens zoals de Bostmolen, Zwalmmolen, Ijzerkotmolen en de Ter Biestmolen.
Een héél mooie route, vooral als je die kan doen aan 'n rustig tempo met je vrouw... en 'n stop met 'n hapje en 'n drankje aan elke molen...Met de A's van onze wielerclub is het iets lastiger :-)

Onzen Dirk wordt in 't begin nog opgehouden door een losgekomen crank (stuk tussen trapas en pedaal), maar nadien gaat het vlot. Davy kent weer een superdagje en is niet van de kop weg te slaan... Het is genieten ... ook al hangt ondergetekende dikwijls aan de rekker :-) Twee auto ongevallen gezien vandaag .. niet verwonderlijk, door onze schitterende zomer 2015 lopen zovele dames schaars gekleed rond, en dat vele blote vlees doet  onze blikken steeds afwijken... daar moeten ongelukken van komen !

Om 12 uur hebben we een goeie 100 km en 30.3/u gemidd. Het is dorstig op het terras...scherpe Evi arriveert ook nog eens in looptenue, vanaf sep rijdt ze elke zondag mee belooft ze !
Volgende zondag komt onze tijdritploeg in aktie.  We duimen :-)


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...