zondag 27 september 2015

27 Sep - Naar het Meetjesland

Langs het kanaal 't Liefken :-)

Jochen heeft 'n nieuwe rit in mekaar gestoken. Naar het onbekende Meetjesland ! 10 A Stuurkens zijn paraat. Het is fris... maar we zullen rap opgewarmd zijn ! We vertrekken via de overzet te Langerbrugge richting Waarschoot.
Een flink deel vd rit loopt langs het kanaal DE LIEVE, voor de geïnteresseerden :
De Lieve, in de volksmond 't Liefken genoemd, werd gegraven tussen 1251 en 1269 en vormde de eerste kunstmatige waterverbinding tussen Gent en de Noordzee. Over 45 km liep ze van Damme, waar ze op het Zwin aansloot, naar Gent, waar ze een verbinding had met de Leie ter hoogte van het Gravensteen. Tot dan konden Gentse schippers de Noordzee enkel bereiken via de Schelde. Aanvankelijk liep de Lieve naar Aardenburg maar reeds tien jaar na de aanleg werd een nieuwe loop gegraven naar Damme.

Prachtig fietsen langs het lieflijke kanaal, en nadien langs de Lembeekse bossen. Op het landelijke fietspad naar Assenede liggen nogal wat houten 'bareelkes'... het is als een intervaltraining... 10 x bijna stilstaan en dan terug naar 38/u :-)... De Phil gaat deze week passeren met zijn kettingzaag belooft hij :-)

Op het marktplein van Assenede vinden we 'n terrasje om even te pauzeren. Via t SAS v Gent keren we terug naar de heimat. In Wachtebeke komt Davy bij onze groep aansluiten.
We hebben een kleine 100 km op de teller, 32 km/u gemidd!
Volgende zondag nog 'n laatste keer om 8 u voor 'n nieuwe vlakke rit naar DE GRIETE (NL). 
Sportieve grtjs Maurits

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...