zondag 27 september 2015

27 Sep Temse

Verslag B's Temse

Einde seizoen en de start om halfnegen, dat halfuurtje meer doet toch deugd. Zelfs Thomas duikt terug op. Het is koud, maar de zon is ons goedgezind en we zetten aan richting Temse. Het eerste uurtje verloopt niet zo snel dan de vorige weken, er wordt gekeuveld en gedaan. Eens in Temse gaat de snelheid wat de hoogte in – draaien, keren, en het wordt al een beetje stiller. Een eerste vrijaf komt er onverwacht voor de achterhoede die Marty terugbrengt na een biostop. De beentjes zijn goed.
Ontreddering! Onze vaste stop in Baasrode is niet open, William vloekt eens goed door en van het verschieten breekt één van z’n spaken. Mecanicien van dienst Patrick krijgt ze eruit gepeuterd, en we kunnen terug verder. De snelheid gaat omhoog richting Dendermonde, en de paardjes vooraan moeten een beetje inhouden. De vrijaf komt rustig op gang maar eens vertrokken zit de schwung erin. We gaan stoer een groepje voorbij (‘'Jawadde, die gaan vooruit”) om vol ons remmen dicht te slaan als we er net voorbij zijn, want we gingen toch eens drinken.


Ze zijn al direct wat minder enthousiast ‘'(“Bende boeren, lomperikken, kalvers....”) en euhhh...ze hadden gelijk.
Bijna hadden we het seizoen afgesloten zonder Evi of Katrien die uit stilstaand omver donderen, maar de eer wordt hoog gehouden door Katrien. Net iets steiler dan gedacht om te vertrekken en tttiiiimmmmmbbbeeer...gelukkig de graskant, en het lijkt bij een blauwe bil en natte broek te blijven. Via Berlare naar de Fina, niets te vroeg voor Lies die we terug mochten verwelkomen na een hele periode en die het heel goed deed.
‘t Zonnetje zat goed in de Fina, een fijn nazomer terrasje. Nog drie ritten...en ‘t seizoen zit erop.
Gr, J

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...