zondag 6 september 2015

6 sep Mauritsroute

Mauritsroute

Het lijkt wel herfst vandaag. Donkere dreigende wolken...de banen nog nat én een magere opkomst. Jochen, onze kasseiliefhebber blijkt ook afwezig bij de B's, en die rijden toch naar de Paddestr?? Jochen zal...nog liggen dromen van de kasseien :-)
Met 8 A rijders doen we de Mauritsroute, genoemd naar Maurits van Nassau, de prins van Oranje en legeraanvoerder. We rijden langs Zelzate en Sas v Gent, waar de route start. Mooi fietsen in de polders. Toch efkens verschieten : in een natte bocht gaat Marty onderuit...  maar weinig ergs...


We willen onze drankpauze houden in het dorpje Hoek, doch ons café blijkt gesloten, dan maar een paar km verder rijden naar de Philippine.
Philippine telde rond 1900 een mosselvloot van meer dan 100 schepen. Door verzanding van de zeearm  verloor Philippine haar haven. We passeren  het Mauritsfort - dit  verdedigingswerk moest het tegenover gelegen fort van Philippine van de Spaanse vijand in de gaten houden. De mosselcultuur leeft voort in de vele mosselrestaurants. We vinden toch een mosselhuisje open waar we iets kunnen drinken. Na de pauze draaien Davy & Dirk de gashendel volledig open... constant boven de 35/u ... mijn benen beginnen vol te lopen... :-)
 Via Sas van Gent terug naar Wachtebeke.
Voor 12 uur arriveren we in ons lokaal. 105 km op de teller - 31.1 km/u gemidd. Sportieve Grt. M
De route vandaag : Mauritsroute

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...