zondag 19 juni 2016

Kwaremont - Pater

                  A :Kwaremont - Paterberg 
Vandaag gaan we nog eens de finale van DE RONDE verkennen !  11 dapperen om 07u30 : de Phil, Fabian, Marc, Martin, Ronny, Ferry, Erik, Robin, Denny, Dirk  & Maurits.
Marc & Denny nemen de eerste 50 km voor hun rekening aan een wel héél stevig tempo ! De Schelde volgen we nu eens langs de ongewone zijde... hier minder gevaar voor andere wielerterroristen, maar wel nogal veel putten en steentjes... gelukkig geen bandbreuken.
We blijven de Schelde volgen 'n paar km voorbij Oudenaarde ; daarna linksaf en in de verte duikt 'm al op, de eerste serieuze bult van de dag : de gevreesde Kwaremont...  Hier krijgen we drie forfaits : Erik (last van de rug), Fabian (spaart zijn wielen?) en Martin (geen zin ?) nemen een ommetje naar rechts om de bult te ontwijken. Nu zijn we nog met acht. En die kasseien blijven er vreselijk bijliggen. Nie teveel nadenken, stoempen, stoempen, stoempen Maurits en verstand op nul. Na het steilste stuk, net voor het Kwaremontplein, is het ergste voorbij. Onze Van Peteghem is als eerste boven voor Robin.
Daarna draaien en keren, en heel attent zijn, want de smalle baantjes liggen er heel smerig bij, hier en daar liggen overblijfsels van vettige bruine aarde van de akkers gespoeld.

De Paterberg volgt snel, de hartslag hier weer met 'n ruk naar omhoog, Erik verslikt zich hier in het gootje... terug Dirk Van Peteghem als eerste boven voor Robin.
We nemen een korte break in 'n bruin cafeetje in Zulzeke. Weer op de fiets is het terug koers : Fabian gooit 'n serieuze bom op de Hoogberg, alle hens aan dek ! Pffff   Iedereen krijgt wat tijd om te recupereren nadien langs de St-Marie kerk in Ronse, nu richting Horebeke en de Zwalm. Op de Berg Stene is het terug met de hartslag in de keel naar omhoog... de 11 Stuurkens zijn hier precies allemaal goed, niemand valt uit de toon, topconditie mannen !!! Op de baan naar St-Lievens-Houtem krijgen we hulp van een club uit Lede, onze koprijders mogen hier wat rusten, is ook eens plezant.
Cijfertjes : 118.5 km - 31.3 km/u gemidd - 630 HM - gemidd HS : 132 - max HS : 180
Reactie van Martin : "ben maar 1 keer in het rood geweest vandaag'...
Geweldige Martin vandaag zeg ! wat moeten we daar anders op zeggen ?  :-)
Sportieve grt Maurits

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...