zondag 19 juni 2016

C: Grembergen

C : Greg Van Avermaet - André Bogaertroute

Theo is dé held van de dag ! Met kloppend hart komt Sandra de Fina aangereden, "want de remmen werken niet" !! zegt ze. Nauwkeurig inspecteert Theo haar fiets en bemerkt inderdaad dat haar remmen openstaan. Verlossend en blij vangt Sandra haar rit aan. Theo, Freddy en Greta nemen de kop richting Wichelen.

Met een frisse westerwind aan 26 km/u rijden we langs de dijk naar Appels richting Grembergen. Ja, want daar is het stamcafé van Greg Van Avermaet, onbekend terrein voor Sandra.
Vol bewondering genieten we in het café van de foto's en de medailles van de Greg. We nemen wat foto's en snuiven ook de sfeer op van de Rode Duivels.  We zetten onze rit verder via het geboortedorp van de Greg, Hamme-Zogge, waar ook de Bolletjescross plaatsvindt, vertelt Theo.
Aan 27 km/u rijden we in de wind op kop langs de prachtige landelijke wegen naast de Durme, waar André Bogaert zijn 25 reproducties tentoonstelt. Greta geeft ons ondertussen een volledige culturele bagage mee en wijst ons op het prachtig kunstwerk, uit hout gesneden, aan de Durmekapel.
Nog steeds met wind op kop, altijd wind op kop vandaag !!!???, beëindigen we onze trip via Zele Heikant, thuisbasis van Greta.
Zoals steeds, met een voldaan gevoel, 46 km op de teller en 23.6 km/u gemidd. Sandra.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...