zondag 5 juni 2016

LA HOUPPE

           A: Koninginnerit LA HOUPPE

5-6-2016: Richting Flobecq!

Het is Juni, normaal verwachten we zon bij de start van de rit maar niks is minder waar. Doorheen de dikke mist is het zoeken naar de Stuurkes die afzakken naar de Fina, uiteindelijk vinden we 13 A's die vertrekken voor een rit naar Wallonië.
Bart en Thibau trekken de meute op gang. Via Wichelen-Lede-Erpe-Mere en nog tal van andere dorpjes bereiken we Brakel waar de eerste helling van de dag op ons aan het wachten is. De Tenbossestraat is een helling voor punchers, door een miscommunicatie is er een afscheiding in de groep net voor de helling begint. Ik tracht hiervan te profiteren maar aan Thibau is er niks te doen, hij knalt naar boven en komt met enkele lengtes voorsprong boven.
Tenbossestraat:
1) Thibau
2) Robin
3) Straffen Hendrik

Na de Tenbossestraat krijgen we enkele afdalingen die goed vettig liggen, iedereen rijdt met de nodige voorzichtigheid naar beneden. In Flobecq (Vloesberg) ligt de tweede helling van de dag, La Houppe. Thibau zet zich op kop, ikzelf en Bart volgen het strakke tempo. Net voor de top moet Bart een lengte laten door een putje in de weg dat hij te laat opmerkt. Thibau versnelt de laatste meters, en zet ook de puntjes op de i op La Houppe.
La Houppe:
1) Thibau
2) Robin
3) Bart
Chalet Gérard is niet open, logisch want Gerard is opweg naar de Muur & Bosberg met de B's!
Enkele kilometers verder ligt Berg Ter Stene, ala de Mauritsberg. Maurits zet enkele honderden meters voor de helling aan om dan de eerste meters bergop terug te vallen.
De volgorde waarin we bovenkomen is dezelfde als op La Houppe.

De Stuurkens krijgen dorst, pas na 72 kilometer vinden we een café dat open is. Na de stop gaat het tempo weer de hoogte in, om 12u arriveren we aan de Fina met 108 kilometer op de teller aan 31km/u gemiddeld.
Nu is de zon wel van de partij, ideaal om nog even na te praten over de rit! Robin

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...